ΠΑΤΡΑ: Δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης των μολύνσεων από τσιμπήματα κουνουπιών

Ενημερωτικό τριήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης των μολύνσεων απο τσιμπήματα κουνουπιών, ξεκίνησε χθες Παρασκευή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιείται εδώ και μια διετία πρόγραμμα δράσης προϋπ. 2,7 εκατ/ ευρώ. «Υλοποιούμε δυναμικό πρόγραμμα, πενταετούς διάρκειας ώστε να έχουμε αποτελέσματα, γιατί για εμάς προέχει η ποιότητα ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση του τουρισμού» δήλωσε χθες Παρασκευή ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο περιφερειάρχης ήταν παρών το πρωί χθες στην περιοδεία της κινητής μονάδας ενημέρωσης στην Πλαζ της Πάτρας και στην Ημερίδα που έγινε το απόγευμα στο χώρο του κάμπινγκ της Πλαζ με θέμα «Καταπολέμηση κουνουπιών και Δημόσια Υγεία» .
Η ενημέρωση συνεχίστηκε  σήμερα Σάββατο το πρωί στην Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου και το απόγευμα καθώς και αύριο Κυριακή στο Μόλο Αγίου Νικολάου.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την “Ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση πληθυσμού κωνωποειδών ετών 2019-2021” δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν προβλήματα με τους όρους που έχουν τεθεί, μετά απο παράπονα εταιρειών που ζητούν ματαίωση και επαναπροκήρυξή του με άλλη των όρων .
Η Περιφέρεια, με αφορμή τις σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας που έγιναν αναφορικά με τους όρους διενέργειας του σχετικού ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, τόνισε χθες πως «δεν αντιλαμβανόμαστε λόγους διαμαρτυρίας χωρίς να έχουν τηρηθεί από την πλευρά των ενδιαφερομένων και εχόντων έννομο συμφέρον, κανόνες που προβλέπονται από τη νομοθεσία».