(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Θερινό Σχολείο για τη διαχείριση αποβλήτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές 4ο εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS18)» που διεξήχθη από 23-27 Ιουλίου στο ΕΑΠ. Σε αυτό δίδαξαν τριάντα Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητικών Ινστιτούτων ( Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ιορδανία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες).

Απευθύνθηκε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες.

Για πρώτη δε φορά το Σχολείο υποστηρίχθηκε από την International Water Association.

Το Σχολείο το παρακολούθησαν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και στελέχη Περιφερειών της Χώρας (Στερεάς Ελλάδος και Αττικής), Υπουργείων (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δημ. Τάξεως), Διαχειριστικών Αρχών (ΜΟΔ), αλλά και Ιδιωτικών Φορέων (ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΑΣ, ΕΥΑΘ, Λάρκο, ΟΛΠΑ) εταιριών όπως Ακτωρ, Μεσόγειος, Ηλέκτωρ, ΕΤΒΑ κ.α.) που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Το Σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό , όπως τόνισε στο κλείσιμο των παρουσιάσεων ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της εκπαίδευσης κάτι που επιβάλλει την συνέχιση και διευρυνσή του.Με επιτυχία το Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ για τη διαχείριση αποβλήτων  Διεξήχθη από 23-27 Ιουλίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την τελευταία ημέρα του θερινού σχολείου μια τεχνική επίσκεψη στο Κέντρο επεξεργασίας αποβλήτων του Δήμου Αιγίου και να επιμορφωθούν στις διαδικασίες επεξεργασίας αποβλήτων μέσω μεμβρανών από τον Καθηγητή Δημήτρη Βαγενά του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, και από τον Διευθυντή του Β.Κ. της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.