Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις πυρκαγιές – Οι τρεις πρωτοβουλίες που έλαβε

advertisement

Τις τρεις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν.

Μεταξύ των κινήσεων του προέδρου της ΝΔ, όπως ενημερώνει ο ίδιος μέσω της ανάρτησής του, ήταν και η επιστολή που έστειλε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω της οποίας του ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του πρότεινε να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. «Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη στο Facebook.