Ψάχνει για «σημάδια» εμπρησμού η Αντιτρομοκρατική! 81 χαμένες ψυχές από τις φωτιές

81 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των ανθρώπων που τόσο άδικα και τόσο μαρτυρικά έχασαν την ζωή τους από τις φωτιές στην Αττική – Στις επάλξεις οι αρμόδιες Αρχές για αυτό που από την πρώτη στιγμή “ψιθυρίζεται” στο Μάτι και τις περιοχές που επλήγησαν! – Γενναίο πακέτο μέτρων αρωγής στους πυρόπληκτους ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Άγνωστος ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων και όλοι φοβούνται τι θα ξημερώσει… – Δεν έχουν τέλος οι προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών του δράματος – Βίντεο και φωτογραφίες από την πολύνεκρη τραγωδία που θα “στοιχειώνει” για χρόνια την χώρα
Κάθε μέρα και χειρότερα και όλοι φοβούνται το αύριο… 81 άνθρωποι πέθαναν μαρτυρικά όσο οι φωτιές στην ανατολική Αττική –οι πιο φονικές του 21ου αιώνα στον κόσμο μετά από εκείνες του 2009 στην Αυστραλία- έκαιγαν ανεξέλεγκτα για ώρες…

Αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός, ωστόσο υπάρχουν ακόμη δεκάδες αγνοούμενοι, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ίσως και για περισσότερους από 100 νεκρούς!
Φωτιές: Πολιτικές ευθύνες για τους 81 νεκρούς στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν;
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη ένα γενναίο πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση των πληγέντων, ωστόσο η ιστορία επαναλήφθηκε ως κακόγουστη φάρσα και η χώρα μας θρηνεί θύματα από πυρκαγιές (και) το 2018. Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερο έρχεται στο προσκήνιο η λέξη «ευθύνες». Τόσο για τις -αποδεδειγμένα- αστοχίες της κρατικής μηχανής, όσο και για τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τις φωτιές.

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Sky News, το οποίο αναφέρει πως κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εξετάζει το ενδεχόμενο οι φονικές φωτιές που έπληξαν το Μάτι και τις υπόλοιπες περιοχές να είναι προϊόν εμπρησμού!

 

Το δημοσίευμα καταγράφει την πεποίθηση πολλών κατοίκων της περιοχής πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα μίας βίαιης προσπάθειας να καταστραφεί το δάσος. Κι αυτό προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την ανέγερση νέων κτηρίων.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα τα αίτια που προκάλεσαν τις φωτιές.

Οι πληροφορίες του newsit.gr, αναφέρουν πως τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όσο και η Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Μένει να φανεί αν αυτό που πολλοί… ψιθυρίζουν θα επαληθευτεί. Και τι θα γίνει στην συνέχεια, σε περίπτωση που κάτι τόσο φρικτό επιβεβαιωθεί…