ΠΑΤΡΑ: Οι Αρκάδες σε έξοδο προς την ελπίδα – Το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων έως 28 Ιουλίου

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην «Ημέρα του Αρκά μετανάστη» θα γίνουν σήμερα στη Πάτρα, στο πλαίσιο του 9ου Παγκοσμίου Παναρκαδικού Συνεδρίου, που διεξάγεται στην Τρίπολη το χρονικό διάστημα από 22 έως και 29 Ιουλίου.
Η Οργανωτική Επιτροπή Πάτρας παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΕΠHΝ, για να παρουσιάσει την «Ημέρα Αρκάδα Μετανάστη», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου, σήμερα στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ στο νέο λιμάνι Πατρών.
Ο πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών «Αγιος Γρηγόριος ο Ε΄» Παναγιώτη Παπαγιαβής, δήλωσε ότι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πάτρα είναι αφιερωμένη στην ημέρα του Αρκάδα Μετανάστη, γιατί το λιμάνι της Πάτρας στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και στις πρώτες του 20ου αιώνα, λειτούργησε ως πύλη εξόδου των Ελλήνων μεταναστών ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί Αρκάδες μετανάστες.
Το μέλος του ΔΣ του συνδέσμου Νίκος Παπανικολάου, πρόσθεσε ότι Αρκάδες μετανάστες, μέλη του Παγκοσμίου Παναρκαδικού Συνεδρίου θα βρεθούν σήμερα στην Πάτρα και θα ξεναγηθούν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ στη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης, θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας.
Ο κ. Παπαγιαβής, τόνισε ότι στόχος των διοργανωτών, είναι να μετατρέψουν αυτό το συνέδριο σε θεσμό που θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονιά διαστήματα και στην Πάτρα.
Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Νίκος Αντωνόπουλος δήλωσε ότι η πρόταση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης για τους Αρκάδες μετανάστες, είχε κατατεθεί στην οργανωτική επιτροπή το 2014 και έγινε αμέσως δεκτή. Πρόκειται για μια ιδέα που υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των Αρκάδων και των Γορτύνιων της Πάτρας.
Το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο αποδήμων Αρκάδων διεξάγεται από 22 έως 28 Ιουλίου 2018 στην Τρίπολη Αρκαδίας στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο» του Δήμου Τρίπολης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.
Συμμετέχουν οι Παναρκαδικές Ομοσπονδίες Ελλάδας, Αυστραλίας, Αμερικής και Καναδά, οι οποίες απαρτίζουν το παγκόσμιο παναρκαδικό συμβούλιο.Αρκάδες: Πάτρα, έξοδος προς την ελπίδα