ΠΑΤΡΑ: Ο Εμπορικός Σύλλογος για τη βοήθεια στους πυρόπληκτους – Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία

Εκατοντάδες συνάδελφοι και πολίτες, μαθητές, φοιτητές και άνεργοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών αλλά και άλλων Φορέων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα της πυρκαγιάς. Ωστόσο, επειδή σε πανελλήνιο επίπεδο η κινητοποίηση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και έχουν υπεκαλυφθεί οι ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα κλπ ο ΕΕΣΠ σταματάει προς το παρόν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Το επόμενο στάδιο είναι το κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία που ήδη ο ΕΕΣΠ έχει απευθύνει στα Μέλη του. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να απευθύνονται στα τμήματα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο και του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Η επικοινωνία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με τους τοπικούς Φορείς των πληγεισών περιοχών θα συνεχιστεί (Κοινωνικός Τομέας Δήμου Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων και Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων) και με νεώτερες ανακοινώσεις θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, είτε σε ρουχισμό, υπόδηση και λευκά είδη, είτε αργότερα σε σχολικά είδη με την έναρξη της σχολικής περιόδου.