Ώρα για εθνική ενότητα και αλληλεγγύη

Τις τελευταίες μέρες η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία, στην οποία δεν χωρούν τα πολλά λόγια, όπως δεν χωρά και κανενός είδους πολιτική αντιπαράθεση.
Ο πόνος είναι μεγάλος, ενώ οι εικόνες των οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες, συγκλονίζουν την καθεμία και τον καθέναν από εμάς.
Οι συγγενείς των θυμάτων, πέρα από την έκφραση των ειλικρινών συλλυπητηρίων μας, επιβάλλεται να έχουν και την έμπρακτη συμπαράσταση μας. Όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.
Η Νέα Δημοκρατία, ως παράταξη εθνικής ευθύνης, ήδη κινείται συντονισμένα στην κατεύθυνση αυτή, θεωρώντας αυτονόητο καθήκον της να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Τώρα είναι η ώρα για εθνική ενότητα και αλληλεγγύη.

Κατά τα λοιπά, ας αναλογιστούν μόνο οι σημερινοί κυβερνώντες ποια ήταν η στάση που τήρησαν, εκ του ασφαλούς, ως αντιπολίτευση, όταν η γειτονική μας Ηλεία δοκιμάστηκε το 2007 (κι αυτή) από φονικές πυρκαγιές.

Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ως Νέα Δημοκρατία ούτε που διανοηθήκαμε να εκμεταλλευτούμε πολιτικά αυτήν την εθνική τραγωδία, θεωρώντας ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα, για το καλό της πατρίδας μας.

Και ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν ούτως ώστε το ελληνικό κράτος να προστατεύει σε κάθε περίσταση αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Του Θανάση Νταβλούρου