Δείτε πόσο «κάηκε» το σπίτι του Ψινάκη στο Νέο Βουτζά

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η πυρκαγιά που έφθασε μέχρι και το σπίτι του κ. Ψινάκη κατέστρεψε τους φοίνικες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού και γύρω από την πισίνα

Παρόλο που ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης ήταν άφαντος τις δύσκολες ώρες της εθνικής τραγωδίας σε Μάτι και Νέο Βουτζά, όταν εμφανίστηκε ισχυρίστηκε σε δηλώσεις τους πως το σπίτι του στο Νέο Βουτζά κάηκε σε δευτερόλεπτα! Σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει τις οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, αλλά οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr δείχνουν πως το πολυτελές σπίτι του κ. Ψινάκη κάθε άλλο παρά καμένο είναι.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η πυρκαγιά που έφθασε μέχρι και το σπίτι του κ. Ψινάκη κατέστρεψε τους φοίνικες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού και γύρω από την πισίνα. Μαύρισε ο εξωτερικός τοίχος από την αριστερή πλευρά του σπιτιού ενώ φαίνεται πως κάηκαν και κάποιες ξαπλώστρες γύρω από την πισίνα του σπιτιού.

spiti-psinaki01

Όμως το κύριο σπίτι φαίνεται πως δεν έχει υποστεί καταστροφή, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαραθώνα. ««Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου», είχε πει το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ενώ σε άλλες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Στραβά πήγε μόνο ότι η φωτιά έπιασε με 8 μποφόρ. «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα.

Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς».

spiti-psinaki02

Οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν ανθρώπους και περιουσίες να χάνονται στις φλόγες και ανήκουν στο Δήμο Μαραθώνα, έψαχναν από την Δευτέρα το απόγευμα τον δήμαρχο κ. Ηλία Ψινάκη ο οποίος ήταν άφαντος. Μάλιστα ο κ. Ψινάκης για να αποφύγει την κατακραυγή των κατοίκων δεν εμφανίστηκε ούτε στα έκτακτα δημοτικά συμβούλια.

spiti-psinaki03
spiti-psinaki04
spiti-psinaki05
spiti-psinaki06
spiti-psinaki07