Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πέντε άνδρες για την επίθεση με οξύ εναντίον 3χρονου

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε πέντε άνδρες, ηλικίας 22 ως 41 ετών, στη Βρετανία μετά την επίθεση το περασμένο Σάββατο με οξύ κατά ενός τρίχρονου αγοριού στην πόλη Ουόρτσεστερ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Ουέστ Μέρσια, στη δυτική Αγγλία.

Το αγοράκι, το οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που έγινε εναντίον του νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα εκπτωτικό κατάστημα του Ουόρτσεστερ.

Τώρα έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, “αλλά παραμένουν άγνωστες προς το παρόν οι συνέπειες των τραυμάτων του μακροπρόθεσμα”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πέντε άνδρες διώκονται για “συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης” και αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον δικαστή, διευκρίνισε επίσης η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουέστ Μέρσια, Μαρκ Τρέιβις, δήλωσε την Κυριακή ότι πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση, αλλά πρόσθεσε ότι το κίνητρό της “δεν είναι σαφές”.

Πρόκειται για μια πράξη “καθαρής κακίας”, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Ουόρτσεστερ Μαρκ Μπέιλις. “Το Ουόρτσεστερ δεν είναι το είδος της περιοχής (στην οποία γίνεται μια τέτοια επίθεση), είμαστε ένα μικρό τυπικό αγγλικό χωριό”, πρόσθεσε.

Στη Βρετανία παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ραγδαία αύξηση των επιθέσεων με οξύ, ιδιαίτερα στο Λονδίνο. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σκληρύνει τη νομοθεσία, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα την κατοχή καυστικών ουσιών σε δημόσιους χώρους και απαγορεύοντας την πώληση τέτοιων ουσιών σε ανηλίκους.

Χθες μάλιστα, η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση με καυστική ουσία που δέχθηκε μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.