Σοκάρουν οι ιατροδικαστές: Δεν αντέχουμε ούτε εμείς το θέαμα – Μπαίνουμε και βγαίνουμε έξω…

Ο προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, περιέγραψε την κατάσταση με τις δεκάδες σορούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Είναι μαζική καταστροφή» είπε μεταξύ άλλων αρχικά.

«Έχουμε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα σε αρκετά θύματα. Οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς εντός του ύδατος. Επιπροσθέτως, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες», πρόσθεσε.

«Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Σορούς έχουμε γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει», τόνισε ο κ.Καρακούκης.

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη:

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα: «Λέγεται ότι είναι πολλά παιδιά. Εμείς δεν έχουμε δει ακόμη τόσα. Λέμε πρώτη φορά συνέβη. Πρώτη φορά συνέβη αυτό. Και σε όγκο και σε συναίσθημα. Μεγάλοι άνθρωποι, παιδιά από κατασκηνώσεις τουρίστες. Από την χαρά του καλοκαιριού πήγαμε στην λύπη. Μεγάλη αντίθεση στην ψυχική διάθεση»

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα: «Συμμετέχουν όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών και Πειραιά και το Πανεπιστήμιο. Είναι μία μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια θανάτου που τις περισσότερες φορές είναι προφανή».