ΠΑΤΡΑ: Πρωτοβουλίες για μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων από το Εργατικό Κέντρο

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εκατοντάδες τραυματίες και πυροπαθείς.
Σήμερα παρά τις τιτάνιες προσπάθειες και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και άλλων εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού , η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, παρά το ότι ζήσαμε και στο παρελθόν παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις.
Η Κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους. Να υπάρξει έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και τις οικογένειές τους.
Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση εργαζομένων, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα που άμεσα πήραν πρωτοβουλίες για μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με εργατικά Κέντρα της Αττικής Ομοσπονδίες και σωματεία ώστε αν χρειαστεί άμεσα να ανταποκριθούμε σε ζητήματα αλληλεγγύης και στήριξης των πυροπαθών και των οικογενειών τους .
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αίμα ειδικά από τους τραυματίες που νοσηλεύονται. Παρακαλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα μέλη των Σωματείων μας να προσφέρουν αίμα στα νοσοκομεία της πόλης μας υπέρ των πληγέντων από την καταστροφή.
Ελπίζουμε και απευχόμαστε την επανάληψη τέτοιων θλιβερών γεγονότων και απαιτούμε την υπευθυνότητα των αρμοδίων ώστε να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε ξανά.