Γερμανίδα τουρίστρια: «Το ότι ζήσαμε ήταν ένα θαύμα»

«Ήταν σαν να καίγεται η θάλασσα, έπρεπε να βουτάμε συνέχεια στη θάλασσα επειδή είχαμε στάχτη στα μαλλιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά Γερμανίδα τουρίστρια που έκανε διακοπές στη Ραφήνα

Η Μύρτα και η Ίρις κατάγονται από το Κίελο της Γερμανίας. Το εξοχικό τους είναι στη Ραφήνα.Η 25χρονη Μύρτα έκανε διακοπές όπως κάθε χρόνο με τον φίλο της Άντον Ένγκελ,τους γονείς της αλλά και το σκυλί της, την τρίχρονη Βίλμα.

Στην αρχή, όπως η λέει η κόρη της της οικογένειας, δεν ανησυχήσαμε για τη φωτιά.

«Αρχικά ακούγαμε ότι η φωτιά ήταν υπό έλεγχο και όχι τόσο μεγάλη.Τότε ο άνεμος γύρισε με τη φωτιά να έρχεται απειλητικά προς το μέρος μας», λέει η Ίρις, μητέρα της Μύρτα, στους Γερμανούς δημοσιογράφους της εφημερίδας Bild που βρίσκονται στο τόπο της τραγωδίας.

Μόλις κατάλαβαν ότι η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το σπίτι τους , μπήκαν στο αυτοκίνητο. Αλλά οι δρόμοι ήταν γεμάτοι, μπλοκαρισμένοι. Έτσι η οικογένεια άφησε το Audi σε ένα σημείο του δρόμου κι έτρεξε στη θάλασσα.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονταν», λέει η 58χρονη Ίρις στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Όλοι είχαν πανικοβληθεί, πολλοί ούρλιαζαν»…. Η φωτιά έφθασε στη θάλασσα.

«Ήταν σαν να καίγεται η θάλασσα», λέει από την πλευρά της η κόρη της, Μύρτα.

«Έπρεπε να βουτάμε συνέχεια στη θάλασσα επειδή είχαμε στάχτη στα μαλλιά μας», προσθέτει.