(Βιντεο)-Βίτσας: Ο “Ρουβίκωνας” είναι μια πολύ περίεργη πολιτική ομάδα

«Τα στοιχεία αυτά εκφράζουν μία άποψη, τέτοια ποσοστά δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν την κατάσταση που είχαμε τον Απρίλιο του 2018, όταν είχαμε ένταση στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία», σχολίασε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας στοιχεία για υπερδιπλασιαμό των ροών προσφύγων, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Αυστρία.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, «η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη είναι άλλου χαρακτήρα. Ο εν λόγω κύριος βάζει την μία πλευρά επί τάπητος, αυτήν των συνόρων, ενώ η ελληνική πλευρά λέει ότι πρέπει να βλέπεις σφαιρικά την κατάσταση, δηλαδή και το «γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους;».

Αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας, ο κ. Βίτσας είπε ότι ο Ερντογάν δεν έχει τηρήσει την συμφωνία με την ΕΕ για μηδενισμό των ροών προσφύγων προς την Ευρώπη. «Οι ροές έχουν μεν μειωθεί, αλλά ο όρος ήταν να μηδενιστούν» είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη μεταστροφή της τακτικής της Άγκυρας.

Για την περικοή των συντάξεων
Αναφερόμενος στην συμφωνημένη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Βίτσας είπε ότι είναι φυσιολογικό η πρόβλεψη να υπάρχει στην εγκύκλιο για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού, αναφέροντας ότι μετά το τέλος του μνημονίου, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει τους στόχους της έχοντας ευχέρεια να χαράσσει μόνη της την πολιτική που θα ακολουθήσει, τονίζοντας ότι βλέπει «πολύ φως» αναφορικά με την πιθανότητα να μην ισχύσει τελικώς η περικοπή των συντάξεων.

Ρουβίκωνας – επίθεση – Υπουργείο Εξωτερικών

Αποστάσεις από τον «Ρουβίκωνα»
«Ο Ρουβίκωνας είναι μια πολύ περίεργη πολιτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει μια αφήγηση, αλλά οι πράξεις της δεν συντείνουν προς την ομαλή κατεύθυνση της κοινωνικής ζωής. Αντίθετα, πολλές από τις πράξεις της μας βάζουν σε πολλά ερωτήματα για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα», επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας και την επίθεση στο ΥΠΕΞ, που ακολούθησε αυτήν στην ΔΟΥ Ψυχικού.

Όπως είπε «εγώ δεν τους εντάσσω στους ακτιβιστές. Η μαζική κοινωνική δραστηριότητα έχει αποτέλεσμα, όλα τα άλλα μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις».

Σχολιάζοντας την ποινική αντιμετώπιση των μελών της ομάδας του «Ρουβίκωνα» ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι τα αδικήματα τους είναι πλημμελήματα και ως τέτοια αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη, ενώ σχολίασε δηκτικά την δημοσιότητα που δίνεται στις ενέργειες των μελών της ομάδας αντιεξουσιαστών.

Βιντεο