(Βίντεο): Ο πιο ολοκληρωμένος εγκεφαλικός χάρτης μύγας φρούτων που υπάρχει

Η χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου με μεγάλη λεπτομέρεια θα μπορούσε να μας αποκαλύψει μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια του, όμως οι εγκέφαλοι μας είναι τόσο περίπλοκα όργανα που θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να συμβεί αυτό. Οι επιστήμονες δεν το έβαλαν κάτω κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη αναπαράσταση όλων των συνάψεων του εγκεφάλου μιας μύγας φρούτων.

Πρόκειται για τον πιο λεπτομερή και πλήρη χάρτη εγκεφάλου που έχει δημιουργηθεί, αναπαριστώντας κάθε ένα από τους 100.000 νευρώνες του εγκεφάλου. Για την επίτευξη αυτού του φανταστικού αποτελέσματος χρειάστηκαν 21 εκατομμύρια φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από 7.000 τομές εγκεφάλων μυγών των φρούτων. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν ένας πλήρης και λεπτομερέστατος χάρτης του εγκεφάλου όπου οι επιστήμονες μπορούσαν να ζουμάρουν και να ακολουθήσουν την πορεία του κάθε νευρώνα.

Η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία ευελπιστεί ότι στο μέλλον ο χάρτης θα μας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι εγκέφαλοι και οι νευρώνες τόσο των μυγών όσο και των ανθρώπων.

unboxholics.com