Βιεϊρίνια: «Όνειρο οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι εκ φύσεως ένας αισιόδοξος ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό και δε δίστασε να παραδεχθεί πως «θα πόνταρα στον εαυτό μου γιατί με πιστεύω», όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να πετύχει ένα γκολ με φάουλ και στον… τελικό της Τρίτης (24/7) κόντρα στη Βασιλεία, όπως έκανε και στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Όμως, εκεί που θα πόνταρε όλα τα λεφτά του, όπως είπε, είναι «στην ίδια την ομάδα γιατί την πιστεύω πάρα πολύ».

Ο Πορτογάλος αρχηγός του «Δικεφάλου» εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Βασιλεία το βράδυ της Τρίτης (24/7) στο γήπεδο της Τούμπας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

«Θέλω να παίξω στις μεγάλες διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα όνειρο για μένα, είναι ένας στόχος να περάσουμε στους ομίλους, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά ξέρουμε και την ποιότητα που έχουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να μπούμε στους ομίλους», εξήγησε ο 32χρονος «κάπτεν», που γνωρίζει τις αδυναμίες των Ελβετών, αλλά όπως λέει «είναι διαφορετικό να λες ότι είσαι έτοιμος από το να το δείξεις μέσα στο γήπεδο. Η Βασιλεία δεν περνάει την καλύτερη φάση της, αλλά έχει την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε την περσινή σεζόν».

Ο Βιεϊρίνια δεν έδειξε να ανησυχεί για την απουσία του Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ, «θα λείψει, αλλά όποιος και να μπει να παίξει θα τα δώσει όλα για τη νίκη» σχολίασε, ενώ μιλώντας για την αρνητική παράδοση του ΠΑΟΚ όταν παίζει το δεύτερο ματς στην Τούμπα τόνισε: «Σημασία δεν έχει που παίζουμε, σημασία έχει να περάσουμε, ξέρω καλά ότι δυσκολευόμαστε όταν παίζουμε το δεύτερο ματς στην Τούμπα, αλλά τώρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Θέλουμε να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να περάσουμε στους ομίλους».

Η δίψα του κόσμου, όπως είπε ο αρχηγός του «Δικεφάλου», «έχει περάσει στα αποδυτήρια» και «είναι ένα ισχυρό κίνητρο για μας να τους δώσουμε μια πρόκριση», αλλά αυτό δεν φτάνει μέχρι να περάσει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να περάσουμε. Θυμάμαι τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Το ότι έχουμε κρατήσει τον κορμό της ομάδας και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάναμε πέρσι. Χρειάζεται δουλειά και τύχη. Το να περάσουμε τη Βασιλεία δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν και άλλα εμπόδια για να μπούμε στους ομίλους. Θέλει προσοχή και προσπάθεια», υποστήριξε.

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ αρχίζει με τον πήχη να έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά, κάτι που το παραδέχθηκε και ο αγαπημένος της ασπρόμαυρης κερκίδας. «Θέλουμε να διακριθούμε σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο μυαλό μας τα προκριματικά του Champions League. Το πρωτάθλημα θα το σκεφτούμε όταν θα έρθει η ώρα. Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι και την κάθε διοργάνωση ξεχωριστά. Θέλουμε να προκριθούμε, να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας», τόνισε.
Πηγή:www.gazzetta.gr