ΠΑΤΡΑ: Ένα παραμύθι σημαίνει γεύμα για ένα παιδάκι!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν και μέσα στο Καλοκαίρι οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού τις προσφορές αγάπης προς Πατρινές οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς με τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους. Μεγάλο βάρος έχει πέσει στα παιδιά που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε μεγάλο βαθμό τρέφονταν από τα σχολικά γεύματα.

Τώρα το Φωτεινό Αστέρι προσπαθεί με ίδια μέσα και κατά κύριο λόγο με τα έσοδα από το πακέτο προσφοράς και αλληλεγγύης που έχει κυκλοφορήσει, να αναπληρώσει κάποια από αυτά τα καθημερινά γεύματα. Συνολικά τα παιδάκια αυτά, που οι γονείς τους βοηθιούνται σε μόνιμη βάση από την ομάδα, αγγίζουν τα 170. Αριθμός μεγάλος, όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του Φωτεινού Αστερίου Χρήστος Σπηλιόπουλος.

«Δεν μπορούμε δυστυχώς να καλύψουμε τις ανάγκες όλων αυτών των παιδιών. Προσπαθούμε καθημερινά να εξασφαλίζουμε περίπου 15 με 20 μερίδες φαγητού και λειτουργώντας «κυκλικά» τα προσφέρουμε τα παιδιά», σημειώνει. Η ομάδα έχει κάνει μια πολύ οικονομική συμφωνία με εστιατόριο της πόλης το οποίο ετοιμάζει τα φαγητά και μετά γίνεται η διανομή.

Τα έσοδα προέρχονται από προσφορές των μελών και τελευταία από τις πωλήσεις του πακέτου προσφοράς που περιλαμβάνει το παραμύθι «Το Φωτεινό Αστέρι της Τρολλοχώρας» και 1 cd με 4 νέα παιδικά τραγούδια και το τραγούδι του Φωτεινού Αστεριού. Το πακετό μπορεί κανείς να το βρει στα γραφεία της ομάδας, Ελευθερίου Βενιζέλου 122 ή στην ιστοσελίδα tofoteinoasteri.org (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε αν επικοινωνείτε στο 698 104 4800).

Το πακέτο κοστίζει μόλις 10 ευρώ και ουσιαστικά τα έσοδα που απομένουν αναλογούν σε ένα παιδικό γεύμα.

Είναι προφανές ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες διακοπών για κάποιους από εμάς όμως για εκατοντάδες συμπολίτες τα προβλήματα είναι εκεί και δεν θα απουσιάσουν ούτε μέρα. Για τον λόγο αυτό τα μέλη και οι φίλοι του Φωτεινού Αστεριού κάνουν έκκληση για βοήθεια στους Πατρινούς έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια να απολαμβάνουν ένα γεύμα την ημέρα, αλλά και οι οικογένειές τους να έχουν την στήριξη που χρειάζονται για να τα βγάλουν πέρα.