Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας από τη Βοσνία, λόγω των πυρκαγιών

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι μέχρι να ετοιμαστεί το αεροπλάνο του για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλιά Γέφυρα, στο Μόσταρ, μαζί με τους πρωθυπουργούς της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, και με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντενίς Ζβίζντιτς, όπου ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τη χάρτα της ειρήνης. Ακολούθως οι ηγέτες πέταξαν λουλούδια στον ποταμό, ενώ στο πλαίσιο παραδοσιακού εθίμου, δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά.

Ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της τελετής αναχώρησε για την Αθήνα.

Το βραβείο του θα παραλάβει ο Έλληνας πρέσβης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο οποίος θα απευθύνει και ομιλία.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από τη Βοσνία εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».

Σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και πρόσθεσε ότι επιχειρούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής».