Σπυράκη: H ΝΔ στοχεύει σε ένα αναπτυξιακό σοκ-Εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»

«Θα είμαστε μια κυβέρνηση που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» αναφέρει η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίαςσε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής. αναφέρθηκε επίσης στις περικοπές των συντάξεων τονίζοντας πως «Η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το Γ´ Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και συνέχισε σημειώνοντας :

«Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι! Αυτή η κυβέρνηση αφού επέβαλε περικοπές στις συντάξεις έως 30% και νομοθέτησε επιπλέον μειώσεις, τώρα ορισμένοι υπουργοί αφήνουν να διαρρεύσει ότι αυτές οι περικοπές θα αναβληθούν ενώ ο κ. Χουλιαράκης εκδίδει εγκύκλιο για την εφαρμογή τους. Αντί να παίζουν με το εισόδημα των συνταξιούχων ας ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Το οφείλουν στους γονείς μας».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ άλλων είπε πως: «Στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα. Οι γείτονες , όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Ζαεφ στο BBC, πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes» . Κατόρθωσαν δηλαδή να διασφαλίσουν με τη συμφωνία τον πυρήνα του αλυτρωτισμού, που είναι ο ισχυρισμός περί Μακεδονικού έθνους». Μάλιστα τόνισε πως «Η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία. Αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας την οποία έχει έγκαιρα εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές της».

«Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, από τις δουλειές μέχρι την ασφάλεια στις γειτονιές και από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας μέχρι τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού περιβάλλοντος για μεγάλες και μικρές επενδύσεις, ξένες και εγχώριες» τόνισε και είπε πως οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού και τη ΝΔ ως πρώτη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Για το ποιον κυβερνητικό εταίρο θα επιλέξουν και αν η ίδια θα είναι υποψήφια στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική βούληση και σε περίπτωση αυτοδυναμίας να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις. Οι αλλαγές ώστε η Ελλάδα να αναταχθεί και να κερδίσει το χαμένο έδαφος χρειάζονται ευρύτατη στήριξη, όχι μόνο κοινοβουλευτικά αλλά και κυρίως από τους πολίτες. Είναι κρίσιμο σε αυτή την προσπάθεια να συμπορευτούμε όλοι όσοι θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι χώρα-παρία, μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή κι ευέλικτη.

Μια χώρα με ασφάλεια, με καλή λειτουργία των θεσμών και του κράτους Δικαίου. Μια χώρα που δεν φοβάται να αντικρίσει το μέλλον, μια χώρα δυναμική, όχι οπισθοδρομική και φοβική» και συνέχισε: «Σε ό,τι με αφορά, προσπαθώ να είμαι συνεπής και με τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα στην Ευρωβουλή και δημιουργική με τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Υπηρετώ παράλληλα την παράταξη από τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος με όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου. Όμως τα ψηφοδέλτια είτε για την Ευρωβουλή είτε για τη Βουλή των Ελλήνων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου», κατέληξε.

advertisement