ΠΑΤΡΑ: Ανοικτή επιστολή πολιτών για την κύρωση της σύμβασης του δικτύου 5G – «Η ζημιά στην υγεία θα είναι διαρκής»!

Η ανοικτή επιστολή συντάχθηκε πριν μάθουμε ότι την Τετάρτη 25/7 εκτάκτως τίθεται ως θέμα η κύρωση της σύμβασης του δικτύου 5G.  Φαίνεται ότι η επίσκεψη στην Πάτρα του υπουργού κ, Παππά να επίσπευσε τις διαδικασίες και να εφαρμόζεται η δοκιμασμένη πρακτική του πολιτκού κατεστημένου, να εγκρίνονται επιζήμιες συμφωνίες όταν ο λαός κάνει τα μπάνια του ...

Μία συμφωνία που δεν δημοσιοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι πολίτες τις επιπτώσεις της, όποιες και αν είναι αυτές. Ειδικά το ζήτημα της υγείας αποσιωποιήθηκε. 

Τα παρακάτω  στοιχεία της σύμβασης γιατί δεν πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες; Διαβάστε τα και θα απαντηθεί το ερώτημα:

 1. Ησύμβαση 5G προβλέπει την εγκατάσταση 50.000 κεραιών (5.000 ανά πύλη, και 50.000 για τις 10 προβλεπόμενες πύλες), δηλαδή στην Πάτρα το 5G θα εγκαταστήσει 300 φορές περισσότερες κεραίες των υφιστάμενων κεραιών του 3G και 4G.  (Οι κεραίες του 3G και 4G στην Πάτρα είναι 166 επί τη βάσει στοιχείων της πολεοδομίας).
 2. Ακόμα και αν η ισχύς της ακτινοβολίας κεραίας 5G είναι το 1/5 των υφιστάμενων κεραιών (3G,4G)οι 50.000 κεραίες θα βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο των παιδιών μας με το ισοδύναμο 10.000 κεραιών της υφιστάμενης γενιάς.
 1. Οιχιλιάδες κεραίες του 5G βάσει τεχνικών προδιαγραφών, θα είναι επιπρόσθετες σε αυτές του 3G,4G κάτι που συνεπάγεται την δημιουργία τέτοιου Η/Μ νέφους που το μέγεθος του θα μας οδηγήσει σε άγνωστα αχαρτογράφητα ύδατα από άποψη των βιολογικών επιπτώσεων στα έμβια όντα (=θα γίνουμε πειραματόζωα);

 Ο χρόνος είναι ελάχιστος αλλά η ζημιά στην υγεία μας θα είναι διαρκής.

Όποιος έχει δημόσιο λόγο οφείλει να τον ασκήσει. Και οι πολίτες να εκφράσουν την συνταγματική τους θέληση και το ανθρώπινο δικαίωμα τους άμεσα. 

Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία

Ομάδα Facebook

advertisement

1 Comment on "ΠΑΤΡΑ: Ανοικτή επιστολή πολιτών για την κύρωση της σύμβασης του δικτύου 5G – «Η ζημιά στην υγεία θα είναι διαρκής»!"

 1. 1. Ισχύει κύριε Δήμαρχε ότι στην σύμβαση 5G προβλέπεται η εγκατάσταση 50.000 κεραιών (5.000 ανά πύλη, και 50.000 για τις 10 προβλεπόμενες πύλες), δηλαδή στην Πάτρα το 5G θα εγκαταστήσει 300 φορές περισσότερες κεραίες των υφιστάμενων κεραιών του 3G και 4G; (Οι κεραίες του 3G και 4G στην Πάτρα είναι 166 επί τη βάσει στοιχείων της πολεοδομίας)

  2. Ισχύει κύριε Δήμαρχε ότι ακόμα και αν η ισχύς της ακτινοβολίας κεραίας 5G είναι το 1/5 των υφιστάμενων κεραιών (3G,4G) οι 50.000 κεραίες θα βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο των παιδιών μας με το ισοδύναμο 10.000 κεραιών της υφιστάμενης γενιάς;

  3. Ισχύει κύριε Δήμαρχε ότι οι χιλιάδες κεραίες του 5G βάσει τεχνικών προδιαγραφών, θα είναι επιπρόσθετες σε αυτές του 3G,4G κάτι που συνεπάγεται την δημιουργία τέτοιου Η/Μ νέφους που το μέγεθος του θα μας οδηγήσει σε άγνωστα αχαρτογράφητα ύδατα από άποψη των βιολογικών επιπτώσεων στα έμβια όντα (=θα γίνουμε πειραματόζωα);

  4. Ισχύει κύριε Δήμαρχε, ότι παρόλο που υπουργείο και εταιρείες ευαγγελίζονται την μείωση της εκπομπής ακτινοβολίας, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για την μείωση των υφιστάμενων ορίων έκθεσης κάτι που θα επιτρέπει στην πράξη, να εκπέμπουν οι κεραίες στα υπάρχοντα υψηλά όρια έντασης των 3G και 4G;

  5. Αν, όπως ισχυρίζονται οι εταιρείες, δεν υπάρχει πρόβλημα με την ακτινοβολία και μόνο κέρδος θα έχει η πόλη, προς τι τότε τα «αντισταθμιστικά οφέλη» που προβλέπονται για την πόλη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα; Γνωρίζουμε ότι αντισταθμιστικά οφέλη έχει μια πόλη που δέχεται να φιλοξενεί οχληρές δραστηριότητες (π.χ. χωματερές).

  6. Είστε σίγουρος ότι το δίκτυο 5G είναι μονόδρομος; Αναζητήσατε εναλλακτικούς τρόπους ασύρματης επικοινωνίας υψηλών ταχυτήτων και όγκου μετάδοσης δεδομένων με ασφαλέστερη και πιο φιλική τεχνολογία στον άνθρωπο και στο περιβάλλον από την αντίστοιχη του 5G;

  7. Λάβατε υπ όψη σας, την έκκληση (επισυνάπτεται) άνω των 200 παγκοσμίου κύρους Επιστημόνων, οι οποίοι ζητούν από την ΕΕ την ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ 5G στην Ευρώπη, λόγω της επικινδυνότητας τους ; (EU5G Appeal / http://www.5gappeal.eu)

Comments are closed.