Όπου φύγει – φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Αδειάζει η Αθήνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των πρώτων αδειούχων του καλοκαιριού που εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ και τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την Παρασκευή, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 28 πλοία, με την πληρότητα των πλοίων να αγγίζει το 90%, ειδικά για προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αντίστοιχη κινητικότητα παρατηρείται και στα λιμάνια της Ραφήνας και στο Λαύριο.

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με αεροπλάνο στον προορισμό που θα μεταφερθούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Γεμίσαμε Αμερικανούς Γάλλους και Ιταλούς. Έλληνες όχι ακόμα, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τον Αύγουστο το ελληνικό στοιχείο που μας λείπει» δηλώνει στο Star η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, Μαίρη Κλαδάκη.

Όπως επισημαίνει πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης, «φέτος είναι της μόδας τα τριήμερα και κοντά κυρίως για τους Έλληνες, έτσι θα πάει ο Ιούλιος, να δούμε τι θα γίνει τον Αύγουστο»..

Μεγάλη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ. Κοντινοί κυρίως προορισμοί στην Πελοπόννησο, κερδίζουν το ενδιαφέρον και αυτό το Σαββατοκύριακο, με χιλιάδες επισκέπτες.