ΕΝΦΙΑ: Καθυστερούν τα εκκαθαριστικά – Πότε θα δημοσιοποιηθούν

Αλλάζει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή τους θα καθυστερήσει από 15 ημέρες έως και ένα μήνα.

Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ αναμένονταν μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται να μεταφέρει τη δημοσιοποίησή τους, είτε για το τέλος του ίδιου μήνα είτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Πάντως, η καταβολή του φόρου δεν πρόκειται να αλλάξει και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων στις 27/07/2018, θα βεβαιωθεί στα μέσα Αυγούστου και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι λόγοι στους οποίους αποδίδει η εφημερίδα αυτήν την καθυστέρηση με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης, είναι να μην συμπέσει η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών αφενός με το ορόσημο της εξόδου της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα και αφετέρου με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.