(ΦΩΤΟ)-ΚΑΜΑΡΕΣ: «Έκλεψαν την παράσταση» οι Χορευτικοί Σύλλογοι της Αιγιάλειας

Το καθιερωμένο ετήσιο συναπάντημα των Χορευτικών Συλλόγων της Αιγιάλειας φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου, σε μια εκδήλωση που παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την επικράτεια.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο συναπάντημα των παραδοσιακών χορευτικών της Αιγιάλειας, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, με τον τίτλο «Οι Βιολάτορες του Χορού», αναδεικνύοντας την πολύμορφη παράδοση της ελληνικής γης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμαρών κ. Παναγιώτης Περλέγκας και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, κα Μαρία Παπαχριστοπούλου,  ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και εκπρόσωποι από τους χορευτικούς συλλόγους που συμμετείχαν: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση», Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες».

Αξίζει να υπογραμμιστεί η συνεχής παρουσία των χορευτικών συλλόγων της Αιγιάλειας σε εκδηλώσεις εντός και εκτός της περιοχής, οι οποίοι συνεισφέρουν στην διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών χορών της Ελλάδας και με την εξωστρέφεια τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Το επόμενο συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουλίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στις 21:00.