(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Από το Αίγιο στο Oettingen για ιστορική σχολική συνεργασία

Μία από τις καλύτερες εκδρομές στη Γερμανία έζησαν τριάντα οκτώ μαθητές από το Αίγιο που συμμετείχαν στη θεατρική ομάδα που οργάνωσε ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου κ.Δούλος. Ήταν η δέκατη τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Αιγίου και Oettingen.

Η Αιγιώτικη αποστολή, την οποία συνόδευαν και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου, αναχώρησε στις 3 Ιουλίου και όλα τα μέλη της φιλοξενήθηκαν από Γερμανικές οικογένειες στο Oettingen, όπου και έφτασαν μετά από διήμερο ταξίδι. Κατά την πολυήμερη παραμονή τους, οι μαθητές επισκέφθηκαν μουσεία, θεματικά πάρκα αναψυχής, γλυπτοθήκες, μεσαιωνικά κάστρα, καθεδρικούς ναούς, αγορές και εμπορικά κέντρα στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο, καθώς και στο Innsbruck της Αυστρίας. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία των Γερμανικών οικογενειών, ενώ κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση των δύο θεατρικών ομάδων, Αιγίου και Oettingen, καθώς και η θεατρική παράσταση που έδωσαν για το Γερμανικό κοινό, που αντάμειψε την προσπάθεια τους με χειροκρότημα κι επευφημίες.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Δούλος με τους Έλληνες και Γερμανούς καθηγητές

Με το τέλος της παράστασης, ο Δήμαρχος του Oettingen έκανε λόγο για μοναδική εμπειρία πολιτισμού, ενώ οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές τόνισαν ότι μετά από τόσα χρόνια τα παιδιά από τις δύο χώρες συνεργάζονται άψογα και νιώθουν σαν αδέλφια, καθιστώντας το πρόγραμμα κάτι μεγαλύτερο από μια απλή ανταλλαγή. Ακόμη, κατά την αποχώρηση τους από τη Γερμανία, ο Διευθυντής του σχολείου του Oettingen ευχαρίστησε πολύ την θεατρική ομάδα του Αιγίου, καθώς και τον κ.Δούλο για τη συνεργασία, τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο και εξέφρασε την ελπίδα η κοινή τους προσπάθεια να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η αποστολή επέστρεψε την Πέμπτη 12 Ιουλίου, όπου μαθητές και γονείς επανενώθηκαν και ευχαρίστησαν θερμά τον κ.Δούλο για αυτήν την ξεχωριστή προσπάθεια, την οποία υλοποιεί ακούραστα για 13 συναπτά έτη! Από τη μεριά του, ο κ.Δούλος δήλωσε ότι αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής για τα παιδιά, ότι κύριος σκοπός του είναι να οργανωθεί και πάλι από το Σεπτέμβριο η θεατρική ομάδα, καθώς και να βρεθεί μία διάδοχη κατάσταση τα επόμενα χρόνια, ώστε αυτή η υπερεπιτυχημένη συνεργασία να μη σταματήσει…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά από τη Γερμανία θα επισκεφθούν τη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές για ακόμα ένα καλοκαίρι, καθώς αγαπούν πολύ το Αίγιο και την Ελλάδα.