Εγκατάλειψη των γειτονιών της Πάτρας ως προς την συντήρηση του πρασίνου

Για εγκατάλειψη των γειτονιών της Πάτρας ως προς την συντήρηση του πρασίνου κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Ξυλιάς σε παρέμβασή του, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια το πράσινο όπως το ξέραμε έχει τελειώσει στην πόλη οι εικόνες που παρουσιάζουν οι πλατείες και γενικά οι κοινόχρηστοι χώροι είναι απαράδεκτη. Το γκαζόν στις περισσότερες πλατείες κυρίως έξω από το κέντρο έχει καταστραφεί και έχει αντικατασταθεί από αγριόχορτα. Το δίκτυο για το αυτόματο πότισμα δεν συντηρείται ή δεν υπάρχει παρότι ο Δήμος διαχρονικά έχει δαπανήσει από το υστέρημα του πατραϊκού λαού αρκετά χρήματα για τη δημιουργία των παραπάνω. Σήμερα η κατάσταση που παρουσιάζετε δεν είναι άλλη από την εγκατάλειψη. Τα αγριόχορτα να καλύπτουν παιδικές χαρές παγκάκι κ.ά. κλαδιά των δέντρων που δεν κλαδεύονται να καλύπτουν πινακίδες σήμανσης, στάσεις λεωφορείων, Φανάρια δημοτικού φωτισμού και τέλος να παρεμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών, κομμένα κλαδιά και χόρτα που η αποκομιδή τους γίνετε με αργούς ρυθμούς. Με όσες δικαιολογίες και να προβάλλει η δημοτική αρχή όλα αυτά συμπληρώνουν. Σε όλο τον διευρυμένο Δήμο Πάτρας το παζλ μιας απαράδεκτης εικόνας».
>Στo πλαίσιo λειτουργίας της νέας υπηρεσίας «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων», ενεργοποιούνται τα θερινά ΚΔΑΠ.
Αναπτύσσονται εκπαιδευτικά παιχνίδια.(Πληροφορίες: Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού -1ος όροφος, τηλ. 2614409977)
Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε. Π. Δυτικής Ελλάδος – ΕΣΠΑ 2014-2020, ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4
>ΔΕΥΑΠ: Ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Μάρκου, πρόεδρου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, για το θάνατο της πεθεράς του, Βασιλικής Κουρνούτου.