Χώρα στα όρια του παραλογισμού

Στην πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη η Αθηνά Τραχήλη.
Η κ. Τραχήλη ξεκίνησε την τοποθέτηση της μ’ ένα γενικό σχόλιο. «Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Η κυβέρνηση, έχοντας επιστρατεύσει κάθε φίλα προσκείμενο της προπαγανδιστικό μηχανισμό, επιχειρεί να εμφανιστεί στα μάτια των πολιτών ως η δήθεν αναγεννητική δύναμη που ξαναφέρνει την χώρα σε τροχιά κανονικότητας», σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, καταφεύγει σε θεσμικές ακροβασίες και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα ακόμα και στο εξαιρετικά ευαίσθητο πεδίο των εθνικών θεμάτων. Παρ’ όλη την αγωνιώδη -έως τραγική- προσπάθεια της να χτίσει ένα αφήγημα επιτυχίας, είναι η αποτυχία της εκείνη που καταγράφεται στην πραγματικότητα αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών».
Στη συνέχεια, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι «τρεισήμισι χρόνια τώρα η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στις νέες θέσεις εργασίας και πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση, στις περικοπές των συντάξεων, στις κατασχέσεις της περιουσίας των πολιτών, στα λουκέτα στην αγορά και φυσικά στην ανεργία και στην μαζική μετανάστευση των νέων. Ακολουθεί, δηλαδή, την ακριβώς αντίθετη πορεία άλλων χωρών που βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση. Αντί να ενισχύεται το επενδυτικό περιβάλλον και να δίνεται οξυγόνο στον ενάρετο κύκλο της οικονομίας, η κυβέρνηση επιμένει σε μια καταστρεπτική εχθροπάθεια απέναντι σε κάθε προσαρμογή ικανή να αποσυμπιέσει την ασφυξία στην παραγωγική οικονομία».
Σε ό,τι αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών η κ. Τραχήλη ανέφερε: «Πολύ λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Για μένα μικρή σημασία έχει. Άλλωστε, στη συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών αυτή η κυβέρνηση είναι οριστικά καταδικασμένη. Είναι ληγμένο προϊόν, πολιτικά και ηθικά χρεοκοπημένο. Και μόνοι υποστηρικτές της είναι όσοι ευνοήθηκαν ή ευνοούνται απ’ τις φανερές ή άδηλες παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις της. Όποτε και να γίνουν οι εκλογές οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία την ισχυρή, αυτοδύναμη εντολή που χρειάζεται ώστε η κοινή λογική, το κοινωνικό συμφέρον, το δίκαιο, η αλήθεια, η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια να γίνουν προμετωπίδες της κυβερνητικής λειτουργίας».
Τέλος, η κ. Τραχήλη υπογράμμισε ότι «πριν από δυο εβδομάδες είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω στην Πάτρα την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Απ’ όλες τις απαντήσεις του στάθηκα σε δυο φράσεις. Στην φράση «πολιτική αλλαγή» και στην φράση «μεγάλη τολμηρή φυγή προς τα εμπρός». Φυγή προς τα εμπρός. Δηλαδή φυγή απ’ την στασιμότητα, την φαυλότητα, την θλιβερή συναλλαγή στο όνομα της καρέκλας, τον καιροσκοπισμό, τους θεατρινισμούς της γραβάτας και τους θεατρίνους της πολιτικής».