Τις απαντήσεις του Μεγάρου Μαξίμου αναμένουν στη ΝΔ για την υπόθεση πλαστογραφίας της «Δίοδος» των αδελφών Τσίπρα

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση πλαστογραφίας στην οποία έχουν εμπλακεί μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού. Χθες η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα. Κατόπιν αυτών οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν με ενδιαφέρον την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας παρατηρητικός υπάλληλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντόπισε τη διαφορετική σφραγίδα στην ασφαλιστική ενημερότητα του Γιώργου Τσίπρα, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχε και η εταιρία Δίοδος των αδελφών του πρωθυπουργού.

Για τη διεκδίκηση του έργου η εταιρία του Δημήτρη και της Ζαννέτ Τσίπρα (αδέλφια του πρωθυπουργού) κατέθεσε αντίγραφο της ασφαλιστικής ενημερότητας του Γιώργου Τσίπρα, εξάδελφος του πρωθυπουργού. Ήταν απαραίτητη γιατί θα ήταν ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου. Η εταιρία κέρδισε και της ζητήθηκε να καταθέσει το πρωτότυπο. Όμως, τα δύο έγγραφα είχαν διαφορετικές σφραγίδες!

eggrafo1

 

eggrafo2

Ο υπάλληλος εντόπισε τη διαφορά στις σφραγίδες και απευθύνθηκε στο ταμείο του Γιώργου Τσίπρα προκειμένου να λύσει το μυστήριο.

eggrafo3

Η απάντηση ήταν σοκαριστική: Το ΤΣΜΕΔΕ ενημέρωσε την Περιφέρεια ότι δεν εκδόθηκε ποτέ από τις υπηρεσίες του ασφαλιστική ενημερότητα του κ. Γεωργίου Τσίπρα στις 28/2/2012 με τον αριθμό πρωτοκόλλου που αναγραφόταν στα έγγραφα που κατέθεσε η ΔΙΟΔΟΣ. Ο συγκεκριμένος αριθμός πρωτοκόλλου αφορούσε ασφαλιστική ενημερότητα που είχε εκδοθεί ακριβώς δύο χρόνια νωρίτερα, δηλαδή την 28/2/2010.

eggrafo4

Με απλά λόγια, η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα φέρεται να έχει κάνει τα εξής:
α) Να έχει εξ αρχής καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλάζοντας την ημερομηνία του εγγράφου που του είχε χορηγήσει το ΤΣΜΕΔΕ
β) Να έχει επανακαταθέσει νέο πλαστογραφημένο έγγραφο ισχυριζόμενη και πάλι ότι ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν είχε.

Η συνέχεια ήταν εξίσου σοκαριστική. Καθώς η κατηγορία της πλαστογραφίας έγινε χρήση πλαστού εγγράφου και η υπόθεση έκλεισε με παραγραφή. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, είναι το ερώτημα που θέτει πλέον η ΝΔ, αναμένοντας την απάντηση της κυβέρνησης.