Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει θερινή ραστώνη για τα γαλάζια στελέχη. Προανήγγειλε συνέδριο στις 14 και 15 Δεκεμβρίου που το χαρακτήρισε συνέδριο νίκης και ελπίδας, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την ΝΔ, όπως είπε, ο Βαγγελης Μεϊμαράκης.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι “ο Τσίπρας ας ετοιμάσει όσες φιέστες θελει οι πολίτες δεν τον πιστεύουν τα ψέματα τελείωσαν”, ενώ προέβλεψε πως τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στους πολίτες. Συμβούλεψε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ τονίζοντας μήπως έτσι βρει άλλοθι για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα.

Ανέφερε ότι θα είμαστε κοντά στους πολίτες είπε ότι όσο περισσότερο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία τόσο χειρότερο για την Ελλάδα και τόνισε ότι “όποτε και να γίνουν εμείς είμαστε έτοιμοι” και εξήγησε ότι “είμαστε κοντά στους πολιτες μεταφέρουμε το προγραμματικό μας λόγο”. “Θυμάστε καλά περσι το καλοκαίρι σχεδίαζε τη μεγαλύτερη του “αντεπίθεση”, μήπως μπορέσει να αλλάξει τους συσχετισμούς και τελικά απέτυχε. Τώρα υποχωρει άτακτα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στον πανικό τους, είπε, ελπίζουν στην κυβέρνηση ότι οι ψηφοφοροι τάχα μπερδευτούν με τις τριπλές εκλογές τον Μάιο, αλλά θα συντριβούν σε όλες τις αναμετρήσεις. Ανέφερε ότι θα υπάρξει τοξικότητα, γιατί η κυβέρνηση θα κατασκευάσει ενόχους και θα επινοήσει σκάνδαλα. Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους, προειδοποίησε.

Υπογράμμισε ότι όσο θα κυβερνούν την Ελλάδα τόσο η χώρα θα θεωρείται αξιόπιστη και πρόσθεσε ότι φοβάμαι μήπως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη η Ελλάδα έχει μπει σε περιπέτειες . “Οι πολίτες σκέφτονται πως θα πάνε διακοπές και πως θα πληρώσουν τους φόρους και ο Τσίπρας βάζει γραβάτα και ετοιμάζει να πάει στο Καστελόριζο”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «παίζει τη χώρα στα ζάρια» και εμφανίστηκε βέβαιος πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. θα επικρατήσει.

Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της Ν.Δ., αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Όπως τόνισε, βάση του κοστολογημένου σχεδίου της Ν.Δ. είναι λιγότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Ανέφερε επιπλέον ότι στη ΔΕΘ «θα εξειδικεύσουμε το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα». Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε «πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οκτώ στους δέκα Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» και συμπλήρωσε: «Αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα, προσβάλλετε τους Έλληνες κ. Τσίπρα».

Δεσμεύθηκε, δε, για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό». Υπογράμμισε επίσης πως η Ελλάδα σήμερα παρέχει στους πολίτες της χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες απ’ αυτές που θα έπρεπε να αντιστοιχούν στους φόρους που πληρώνουν.