Ζητάμε από τον λαλίστατο καθηγητή κύριο Βασίλη Καρδάση να δώσει απαντήσεις στα 8 ερωτήματα

Το 2015 η προηγούμενη Διοικούσα  Επιτροπή  του ΕΑΠ λόγω των capital controls όρισε τον μέχρι πρότινος ισχύοντα τρόπο πληρωμής προς διευκόλυνση των φοιτητών. Την ίδια πολιτική συνέχισε και η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή και μάλιστα ο σημερινός πρόεδρος της κύριος Βασίλης Καρδάσης υποστήριξε με θέρμη αυτή την απόφαση.
Όλως αιφνιδίως με απόφαση της η σημερινή Διοίκηση άλλαξε επί τα χείρω, τόσο το ποσό όσο και τον τρόπο πληρωμής, επί ποινή μάλιστα τις ακυρώσεις των σπουδών, σε όσους δεν ανταποκριθούν. Και εδώ όπως σε κάθε “έγκλημα” απαιτείται μια δικαιολογία. “Κάπου 1360 φοιτητές επί συνόλου 42.000 που φοιτούν σήμερα στο ΕΑΠ με την ασυνέπεια τους ζημίωσαν τα οικονομικά του ιδρύματος”
Ζητάμε από τον λαλίστατο καθηγητή κύριο Βασίλη Καρδάση να δώσει απαντήσεις στα 8 ερωτήματα που ακολουθούν.
1.Μήπως αυτή η απόφαση μειώσει δραστικά τις επανεγγραφές, μειώνοντας τα έσοδα του ιδρύματος και συνακόλουθα επιφέρει μείωση του υπηρετούντος προσωπικού?
2.Γιατί ενώ στον κανονισμό σπουδών δεν προβλέπεται η διαγραφή φοιτητών για οικονομικούς λόγους,το ΕΑΠ εκστομίζει αυτή την απειλή?
3.Γιατί δεν υπήρξε προηγούμενη διαβούλευση ή έστω ενημέρωση, αλλά εντελώς αιφνιδιαστικά πήραν αυτή την απόφαση?
4.Γιατί το ΕΑΠ δεν κάλεσε εγκαίρως τους 1360 φοιτητές να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις?
5. Γιατί εξαιτίας της “οικονομικής ασυνέπειας” ολίγων κινδυνεύει τον σύνολο των φοιτητών?
6.Ποιο είναι σήμερα το αποθεματικό του ιδρύματος και τι πόσον παρέλαβε από την προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή?
7. Όλοι είμαστε μάρτυρες ενός “οργασμού” που συμβαίνει στο ΕΑΠ με τη δημιουργία παραρτημάτων, ανακαινίσεις  κτιρίων, αντικατάσταση εξοπλισμού, προσλήψεις προσωπικού. Γιατί διάλεξε αυτή την αυτή χρονική συγκυρία “να στείλει στην πυρά” τους φοιτητές του?
8.Ποια είναι η θέση των φοιτητικών συλλόγων και του συλλόγου των καθηγητών?
ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ