ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CI – NOVATEC

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εναρκτήρια τεχνική συνάντηση (kick-off meeting) του Ευρωπαϊκού έργου : “Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems/CI–NOVATEC” η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Astir και την Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 με επίσκεψη στην προς χαρτογράφηση περιοχή της Ναύπακτου. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις περιοχές Καλαβρύτων και Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα CI–NOVATEC, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, εστιάζει στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού (LTCs), που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών, εντός της διασυνοριακής περιοχής και αποτελούνται από γεωγραφικά συγκεντρωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη (ή ομάδα πελατών), δηλαδή τον επισκέπτη αλλά μπορεί ν’ ανήκουν σε διάφορους κλάδους της αγοράς π.χ. Τουρισμός, Δημιουργική Βιομηχανία, Αγροδιατροφή, Εμπόριο, Αναψυχή και Μεταφορές.

Το έργο CI–NOVATEC έρχεται να ικανοποιήσει, μέσω της εφαρμογής μιας καινοτόμου μεθοδολογίας, τη συλλογή δεδομένων εμπειρίας βάσει αποτελέσματος από τον ίδιο τον επισκέπτη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν επιχειρηματικές και πολιτικές αποφάσεις, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας του τοπικού οικοσυστήματος Τουρισμού. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Απουλίας, το Επιμελητήριο του Μπάρι και ως συνδεόμενοι εταίροι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντεζι.

Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.