(Φωτο)-Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας

Υπό καταρρακτώδη βροχή έλαβε χώρα η στέψη των παγκόσμιων πρωταθλητών, με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να πανηγυρίζουν… μούσκεμα την επιστροφή των «τρικολόρ» στην κορυφή του κόσμου, μετά από ακριβώς είκοσι χρόνια.

H βροχή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων των Κροατών ποδοσφαιριστών και εξελίχθηκε σε δυνατή μπόρα, όταν ήρθε η σειρά της απονομής του τροπαίου και των χρυσών μεταλλίων των Γάλλων διεθνών, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να τρέχουν πανικόβλητα να βρουν ομπρέλες για τους επισήμους.

Παρότι ο ουρανός πάνω από τη Μόσχα είχε ανοίξει για τα καλά, η απονομή συνεχίστηκε κανονικά, με ορισμένους επισήμους να ανοίγουν ομπρέλες, για να προφυλαχθούν από τη σφοδρή βροχόπτωση. Αντιθέτως, οι πολιτικοί ηγέτες των δύο φιναλίστ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ – Κιτάροβιτς, προτίμησαν να συνεχίσουν ακάλυπτοι την απονομή.

Μάλιστα, παρότι είχε γίνει κυριολεκτικά μούσκεμα, ο Γάλλος πρόεδρος αφιέρωσε αρκετό χρόνο σε κάθε παίκτη, αγκαλιάζοντας τους σφιχτά όλους και ανταλλάσσοντας μερικές κουβέντες με τον καθένα τους.

Η βροχή προφανώς δεν θα μπορούσε να μετριάσει τη λαχτάρα των Γάλλων διεθνών, όπως φάνηκε τη στιγμή της κορύφωσης της απονομής, όταν ο Ινφαντίνο παρέδωσε το πολυπόθητο τρόπαιο στα χέρια του Ούγκο Γιορίς, με τον αρχηγό της Γαλλίας να το σηκώνει στον ουρανό ψηλά υπό τους φρενήρεις πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.