Ν. Φίλης: Η χώρα παραμένει αποικία χρέους

Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα «παραμένει αποικία χρέους» και πως η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι εύκολη υπόθεση» προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προχθεσινή εξέλιξη στο Eurogroup για ένα ασήμαντο θέμα δείχνει πόσο είναι αποφασισμένο το «ιερατείο της λιτότητας να επιμείνει σε μια πολιτική που καταστρέφει την Ευρώπη». Πρόκειται για μονομερή κίνηση εναντίον της χώρας μας, συνέχισε το σκεπτικό του ο κ. Φίλης και προσέθεσε: «Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για μία χώρα, που παρά τα σημαντικά βήματα, παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι είναι επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα και βοηθά στη διαμόρφωση συνθηκών ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς, σημειώνοντας ότι κεντρικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι η επανασυσπείρωση του κόσμου της αριστεράς.

Για το θέμα της τροπολογίας, για κοινή διεξαγωγή ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ανέφερε ότι η πιθανή αντισυνταγματικότητα θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί εξ αρχής, ενώ για τις εθνικές εκλογές διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.