Διεθνές συνέδριο στην Τοπολογία στην πόλη της Ναυπάκτου – Με Γαβρόγλου

Από 7 έως 11 Ιουλίου του 2018 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στον Τομέα της ΤΟΠΟΛΟΓΙΑΣ με τίτλο
“2018 International Conference on Topology and its Applications”, July 7-11, Nafpaktos, Greece
Το συνέδριο αυτό διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο της Μόσχας (M.V. Lomonosov) με την φιλοξενία της πόλης της Ναυπάκτου.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ήταν
Σταύρος Ηλιάδης (Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μόσχας (M.V. Lomonosov)),
Δημήτρης Γεωργίου (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών),
Ιωάννης Κούγιας (Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας)
Αθανάσιος Μεγαρίτης (Καθηγητής στο ΤΕΙ Πελοπονήσου)
Παναγιώτης Λουκόπουλος (Δήμαρχος Ναυπάκτου)
Η Τοπολογία είναι ένας δυναμικός κλάδος των μαθηματικών με πολλές εφαρμογές σε πολλούς κλάδους των επιστημών. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο, σε πολλές χώρες, του κόσμου οργανώνονται διεθνή συνέδρια αφιερωμένα στην Τοπολογία. Το συνέδριο αυτό είναι το τέταρτο κατα σειρά που διοργανώνενεται στον Τομέα της Τοπολογίας και το τρίτο που φιλοξενείται στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Συμμετείχαν πάνω απο 300 επιστήμονες απο 51 χώρες του κόσμου και δόθηκαν πάνω απο 165 διαλέξεις. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιεθούν, όπως είχαν δημοσιευθεί και των προηγούμενων συνεδρίων, στο διεθνές περιοδικό Topology and its Applications του Εκδοτοικού Οίκου Elsevier (The Netherlands).
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών.
Το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και την έναρξή των εργασιών του κήρυξε ο Υπουργός Παιδείας και Έρευνας Καθηγητής Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση του συνεδρίου.