(Βίντεο): Μια από τις πρώτες απολύσεις τεχνητής νοημοσύνης

Από εδώ και στο εξής το δυσάρεστο γεγονός μιας απόλυσης δε θα αφορά μόνο ανθρώπους αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη. Η σουηδική online τράπεζα Nordnet υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική φίρμα IPsoft πριν ένα χρόνο για να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες της Amelia. Ο ρόλος της Amelia ήταν να βοηθάει τους πελάτες με την εγγραφής τους και να επιταχύνει τη διαδικασία και στην συνέχεια να εργάζεται στην εξυπηρέτηση πελατών.

Δοκιμάσαμε την Amelia στους πελάτες μας και η ανταπόκριση ήταν εντάξει αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, για αυτό επιλέγουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλους τομείς επάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. – Peter Dahlgren, Nordnet CEO

Αυτή τη στιγμή η Amelia χρησιμοποιείται σε πάνω από 50 εταιρίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε τομείς όπως οικονομικά, υγεία και περίθαλψη, τεχνολογία και εκπαίδευση. Επίσης είναι σε θέση να παρατηρεί, να μαθαίνει και να θυμάται οτιδήποτε της ζητηθεί. Μπορεί να κάνει τη μονότονη επαναλαμβανόμενη δουλειά χωρίς να κουράζεται τη στιγμή που μπορεί να βοηθάει τους ανθρώπους με το κομμάτι της δημιουργικότητας. Η IPsoft την περιγράφει σαν μια ψηφιακή συνάδελφο.

unboxholics.com