ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μαίνονται οι αντιδράσεις ειδικών και πολιτών για τη «σκοτώστρα» στροφή στο Λαμπίρι – Αίτημα ενόψει αναβάθμισης

Η έγκριση κονδυλίου 12,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για τη συντήρηση και αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Αιγίου, φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα μέριμνας και ασφαλούς διόρθωσης, του επί χρόνια επικίνδυνου οδικού σημείου, κοντά στο Κάμπινγκ Τσώλης. Πρόκειται, για τη στροφή κάτω από τη γέφυρα, που είναι σχεδόν 90 μοιρών, με τους οδηγούς, λίγο αν ξεχαστούν, αν είναι βράδυ, έχει βροχερό καιρό ή κακή ορατότητα να μην προλαβαίνουν καν να αντιδράσουν.
Η κατασκευαστική παγίδα θανάτου, απαιτεί -κατά τους ειδικούς- ένα βαρύ χωματουργικό μηχάνημα για να κόψει εύκολα το χώμα, σε ευθεία, εξαφανίζοντας τη στροφή, σημείο όπου έχουν σημειωθεί πολλα ατυχήματα, όπως καταμαρτυρά και το καταγδαρμένο τσιμέντο!
Οδηγοί κάνουν έκκληση, στους δημάρχους Αιγιάλειας και Πατρέων αλλά και στα δημοτικά συμβούλια να ζητήσουν άμεσα το σοβαρό αυτό έργο ασφαλείας, από την Περιφέρεια.

Όπως τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο την ώρα του ατυχήματος, ο δρόμος δεν έχει τις προδιαγραφές να αντέξει την κίνηση βαρέων οχημάτων , κάτι που είχε επισημανθεί πολλάκις και στο παρελθόν, θέτοντας παράλληλα ζήτημα οδικής ασφάλειας για όσους κινούνται σε αυτόν.

“Πριν λίγο περνώντας από την παλιά εθνική οδό στο Λαμπίρι είδα μια νταλίκα ή οποία είχε ανατραπεί. Πραγματικά, εύχομαι ο οδηγός να είναι καλά στην υγεία του. Τα επιμέρους αίτια της ανατροπής μπορεί να είναι πολλά. Όμως, δεν σας κρύβω ότι αναρωτήθηκα τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί για λίγα δευτερόλεπτα. Αναρωτιέμαι, επιπλέον, πόσο εύκολο είναι τεχνικά στο συγκεκριμένο σημείο να αποσυρθεί ή να επανέλθει η νταλίκα.

Το είχα πει δημόσια και στο παρελθόν και αν και κατηγορήθηκα για αυτό, δεν το μετανιώνω: αυτός ο δρόμος δεν έχει προδιαγραφές για βαρέως τύπου οχήματα. Δεν είναι δυνατό να διέρχονται τέτοιου τύπου οχήματα από τέτοιους δρόμους. Κατανοώ απόλυτα το οικονομικό ζήτημα για τους επαγγελματίες αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε και μια σοβαρή ιεράρχηση; τι προηγείται; τι είναι πιο σημαντικό;

Αυτά για απόψε και ελπίζω όλοι αυτοί που είχαν ή έχουν αντίθετη άποψη να προβληματιστούν και αυτοί.

Καλό βράδυ κοπέλια”.