ΠΑΤΡΑ: Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Παναγοπούλου-Νικολάου και Καραγεωργόπουλου, με τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Μια ακόμα μετωπική σύγκρουση μεταξύ της παράταξης της Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου και του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, με τη νέα διοίκηση του ΕΚΠ, που εκπροσωπείται από τους συνδικαλιστές των παρατάξεων ΜΕΤΑ και ΠΑΜΕ Κώστα Σπανό, Παναγιώτα Παναγοπούλου και Δημήτρη Αγγελόπουλο, έλαβε χώρα την Τετάρτη το πρωί στο γραφείο της προέδρου του Πρωτοδικείου Πατρών, καθώς κατατέθηκε η τρίτη κατά σειρά αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οκτώ σωματεία που είχαν αποκλειστεί από τις εκλογές του Ιουνίου, στρέφονται κατά της νέας διοίκησης, ζητώντας να ανασταλεί προσωρινά κάθε διοικητική λειτουργία της μέχρι τις 16 του μηνός, οπότε θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία αμφισβητείται η νομιμότητα εκλογής της.

Από την άλλη πλευρά, οι νομικοί εκπρόσωποι της νεοεκλεγείσας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ανέφεραν ότι οι αιτούντες εκπροσωπούνται από παρανόμως εκλεγείσες διοικήσεις, ως εκ τούτου δεν έχουν έννομο συμφέρον. Τόνισαν ότι δεν υφίσταται κατεπείγον ζήτημα ώστε να ληφθεί προσωρινή διαταγή για “πάγωμα” των διοικητικών λειτουργιών, αντιθέτως αν ληφθεί τέτοια απόφαση, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα μείνει ακέφαλο. Η πλευρά της διοίκησης του ΕΚΠ διαπίστωσε ακόμα, σκοπιμότητα από την αντίπαλη πλευρά, με πρόθεση υπερπαγής της προσωρινής διοίκησης του κέντρου.

Να σημειωθεί ότι όση ώρα οι δύο πλευρές επιχειρηματολογούσαν στο γραφείο της Προέδρου του Πρωτοδικείου Πατρών, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές με πανό και ντουντούκες, τους οποίους είχε καλέσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.