«Ναι» από τη ΔΗΣΥ στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής

Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να ελέγξει για μικροκομματικό όφελος τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας κατήγγειλε η κυρία Φώφη Γεννηματά σε τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο «Κλεισθένης Ι».

«Εχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε ό,τι δεν βρίσκεται στον έλεγχό σας. Η αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και της προστασίας των πολιτών και εσείς την διαλύετε με ένα σχέδιο που ευνοεί την συναλλαγή και τις μειοψηφίες» ειπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στην ΝΔ λέγοντας ότι «Για την ΝΔ ο θεσμός της αυτοδιοίκησης ήταν εργαλείο κομματικής επιρροής» και απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Είστε άξιοι συνεχιστές της συντηρητικής πολιτικής της δεξιάς. Άξιος – άξιος – άξιος κ. Τσίπρα».

Η ίδια επισήμανε ότι η ΔΗΣΥ καταψηφίζει το σχέδιο της απλής αναλογικής που φέρει η κυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες και ζήτησε να υιοθετηθεί άλλο σχέδιο που να εξασφαλίζει την δικαιότερη κατανομή και παράλληλα την κυβερνησιμότητα.

Παράλληλα παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για την περιφερειακή ανάπτυξη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διάθεση περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων προς τις περιφέρειες καθώς και την είσπραξη του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Τέλος η κυρία Φώφη Γεννηματά είπε ότι το κόμμα θα στηρίξει την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β’ Αθήνας και Αττικής.