Καλό είναι να μην δίνουμε βάρος στο χθες

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή του σχεδίου νόμου στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, ο πρώην υφυπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου ήταν διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Πάτρας και άρχισε να υλοποιείται το 2012 παίρνοντας την τελική μορφή με την τροπολογία που ψηφίσθηκε. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε διαβουλεύσεις και αλληλογραφίες. Χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την πλευρά της πόλης και των φορέων της για να εκπονηθεί το σχέδιο ανάπλασης της παραχωρούμενης έκτασης. Καλό, όμως, είναι να μην δίνουμε βάρος στο χθες.
Ελπίζω και εύχομαι να εφαρμοσθεί η σχετική διάταξη χωρίς να ανακύψουν νομικά ζητήματα. Πέρα όμως από τα νομοτεχνικά θέματα η ουσία της προσπάθειας είναι να υπάρξει σχέδιο και στρατηγική υλοποίησής του για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου σε πραγματικό χώρο χρήσης από τους πατρινούς με πολλές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στη συνολική ανάπτυξη της πόλης και στη μείωση της ανεργίας.».