(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: “Πονοκέφαλος” στις αρχές και πάλι για το μεταναστευτικό -“Δεν σταματούν να ξανάρχονται μετανάστες” ομολογεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ!

«Καμπανάκια» προς όλες τις πλευρές, και κυρίως προς τους φορείς του λιμένα Πατρών, χτύπησε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και γενική επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, για το θέμα της ασφάλειας στην παραλιακή ζώνη.Αντιστράτηγος Τσιριγώτη: Δεν σταματούν να έρχονται μετανάστες στην Πάτρα

Το επιτελικό στέλεχος της ΕΛΑΣ είχε κληθεί να καταθέσει τις εκτιμήσεις της στο 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της «Π» το προηγούμενο Σάββατο, στην εκδήλωση για το λιμάνι και όπως ήταν επόμενο, ανέδειξε το ζήτημα της ασφάλειας της λιμενικής ζώνης και των μεταναστευτικών ροών, καθώς ήταν επικεφαλής της επιχείρησης για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τους άτυπους καταυλισμούς της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, τον περασμένο Μάιο.
Το ακροατήριο άκουσε την αντιστράτηγο να αποκαλύπτει ότι μετά την οργανωμένη και άκρως επιτυχημένη επιχείρηση μεταφοράς εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από την ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου τον περασμένο Μάιο, έχουν απομακρυνθεί άλλοι 600 πρόσφυγες και μετανάστες από την πόλη της Πάτρας.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που δείχνει ότι οι μεταναστευτικές ροές προς το λιμάνι της Πάτρας, δεν έχουν σταματήσει και γι’ αυτό είναι αναγκαία η ολοκλήρωση των πρόσθετων μέτρων ασφάλειας, το συντομότερο δυνατόν, αλλά και η διασφάλιση των συνόρων της χώρας.
Οπως είπε και η κ. Τσιριγώτη, η ασφάλεια στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο. Από τις 15 Μαΐου που έγινε η επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών, η ΕΛΑΣ με γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων για τη δημόσια ασφάλεια την κοινωνική ειρήνη και συνοχή και πάνω απ΄ όλα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες, κατήρτησε ένα επιχειρησιακό σχέδιο και καθημερινά κάνει ελέγχους στην Πάτρα, έχει εμφανή παρουσία και αστυνόμευση στην παραλιακή ζώνη και όσοι αλλοδαποί βρίσκονται στην περιοχή, απομακρύνονται αμέσως αφού ελεγχθούν.
«Ολοι βλέπουν σήμερα τη διαφορά» τόνισε η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και πρόσθεσε με εμφατικό τρόπο: «Ενημερωτικά και μην τρομάξετε, θα πρέπει να σας πως ότι καθημερινά ασκείται πίεση στην παραλιακή ζώνη. Από τις 16 Μαϊου μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί 600 πρόσφυγες και μετανάστες από την Πάτρα. Αυτό το νούμερο πρέπει να σας χτυπάει τα καμπανάκια» είπε η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και δεσμεύθηκε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει το έργο της, αλλά είναι αναγκαία και η συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να πράξουν ό,τι έχουν υποσχεθεί.

Η κ. Τσιριγώτη τόνισε ότι το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να δώσει περισσότερα στην πόλη. Η ίδια διέκρινε όπως είπε, τις οραματικές προοπτικές που υπάρχουν στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων, όπου όλη η περιοχή των κλειστών εργοστασίων, μπορεί να γνωρίσει μια νέα επιχειρηματική ανάπτυξη.
Η ίδια, όπως είπε, έζησε στην Πάτρα δύσκολες και τραγικές καταστάσεις, με πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν εδώ καταφύγιο. Μια κατάσταση που δημιούργησε αρνητική εικόνα για το λιμάνι και την πόλη και η οποία μεταδόθηκε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε η κ. Τσιριγώτη, απαιτείται η λήψη στοχευμένων αποφάσεων και μέτρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Η κ. Τσιριγώτη κάλεσε όλες τις πλευρές, να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους, ο ΟΛΠΑ, το Λιμενικό Σώμα και η ΕΛΑΣ, με πνεύμα συνεργασίας και με σύμπνοια, για την εξασφάλιση ενός κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας στο λιμάνι και στην παραλιακή ζώνη, το οποίο θα αποφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη στην κοινωνία της Πάτρας.