(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας με τη σύζυγό του και συνεργάτες του στην ACHAIA CLAUSS

Το Σαββατιάτικο πρωινό της 7ης Ιουλίου 2018, η ACHAIA CLAUSS υποδέχθηκε στα ιστορικά κελλάρια της τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, την σύζυγό του και τους συνεργάτες του από την Πάτρα.

Ο κύριος Κουτσούμπα ξεναγήθηκε στο Κτήμα με ιδιαίτερη χαρά από τον κ. Νίκο Καραπάνο. Τόσο στο Αυτοκρατορικό Κελλάρι όσο και στην Έπαυλη του Clauss ο Γενικός Γραμματέας ευρισκόμενος στο «φεουδαρχικό» δημιούργημα του Clauss, αναφέρθηκε επανειλημμένως στις «ιδιότυπες» σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί στο Κτήμα , από την εποχή που οι εργαζόμενοι- συνεργάτες του Clauss κατοικούσαν εντός των τειχών της Gutland, μέχρι σήμερα. Σημείωσε ότι «Η γνώση της ιστορίας είναι δύναμη. Το ότι οι σχέσεις αυτές σήμερα ξεπερνιούνται δεν σημαίνει ότι οι νέες γενιές δεν πρέπει να γίνονται κοινωνοί της ιστορικής πείρας και γνώσης».

Στην Έπαυλη του Clauss ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η ξενάγηση στα «πέτρινα χρόνια» του Εμφυλίου και της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Πάτρας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από τους πρωταγωνιστές της δύσκολης εκείνης εποχής 1941-1949, στο Βιβλίο Επισκεπτών του Κτήματος. Ο κος Κουτσούμπας ξεκουράστηκε στην φιλόξενη Κάβα Δανιηλίδος, όπου κεράστηκε καφέ, γεύτηκε Μαυροδάφνη και συνομίλησε με τους επισκέπτες του Κτήματος. Αποχώρησε συγχαίροντας τον κο Καραπάνο ‘»για την διατήρηση αυτής της ιστορικής κληρονομιάς, με εκτίμηση σεβασμό – και ιδιαίτερα για την Μαυροδάφνη».

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει επίσης να γίνει και στην επίσκεψη που προηγήθηκε της επισκέψεως του κου Κουτσούμπα, 350 παιδιών από τις κατασκηνώσεις του Κ.Κ.Ε στον Αλισσό, στις 6 Ιουλίου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα Μουσειακά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS, με υποδειγματικό σεβασμό.