Αυτοκτόνησε βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις θυρίδες στη Θεσσαλονίκη

Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τρίτης στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης 63χρονος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την κλοπή από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας.

Η υπόθεση είχε τεθεί πρόσφατα στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία, ωσατόσο, δεν είχε καλέσει καν για ανωμοτί καταθέσεις τους κατηγορούμενους για την υπόθεση κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα. Όμως, την περασμένη εβδομάδα, ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης επέστρεψε το φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν για καταθέσεις άνευ όρκου όλοι οι κατηγορούμενοι.

Το γεγονός που ανέτρεψε τα δεδομένα ήταν η αποκάλυψη ότι επιχειρηματίας  ο οποίος ήταν φίλος κατηγορούμενου τραπεζικού, αλλά θύμα και ο ίδιος του κυκλώματος, πήγε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και παρέδωσε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, λέγοντας ότι του τα είχε δώσει ο φίλος του ως «αποζημίωση» για τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τη δική του θυρίδα.

Σύμφωνα με δικηγόρους των θυμάτων της μεγάλης υπεξαίρεσης, ο 63χρονος πρώην τραπεζικός που βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Τρίτης, ήταν εκ των βασικών κατηγορούμενων για την υπόθεση. Ο άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.