ΑΧΑΪΑ: Σοβαρές καταγγελίες για απόπειρα μπαζώματος σε Ακτή του Πολεμικού Ναυτικού – Έρευνα των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Απόπειρα μπαζώματος στην Ακτή του Δρεπάνου προς Ψαθόπυργο, στο σημείο που βρίσκεται ο Φάρος, σε δημόσια μάλιστα έκταση, ερευνά η Διεύθυνση Χωροταξίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, μετά από επώνυμη καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών».
Το σημείο αυτό, ανατολικά του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο, ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και -σε μια έκταση 25 στρεμμάτων- αποτελεί έναν από τους προστατευόμενους υδροβιότοπους της περιφέρειας.
Πρόκειται για τη γνωστή φυσική προέκταση της παραλίας του Δρεπάνου, επονομαζόμενη και ως «βήματα της Παναγίας», όπου έχει δημιουργηθεί μια ξέρα από φερτά υλικά, σχηματίζοντας ένα φυσικό διάδρομο μέσα στη θάλασσα.
Πρόκειται μια από τις πιο αγαπημένες περιοχές των «surfer» σε όλη τη χώρα, λόγω της διαμόρφωσης της ακτής και των ανέμων.
Σε αυτό το φυσικού κάλλους τουριστικό σημείο, πρόσφατα έγιναν κάποια μπαζώματα.
Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι κατήγγειλαν το γεγονός στην «Αλκυών», η οποία έκανε παρέμβαση τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Πολεμικό Ναυτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτιολογία του μπαζώματος είναι ότι είχε προηγηθεί αίτημα από άλλη δημοσία υπηρεσία, προς το Πολεμικό Ναυτικό.
Οπως αποκαλύφθηκε όμως, το αίτημα είχε υποβληθεί προ 5ετίας από Δημοτικό Διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ρίου.
Η περιβαλλοντική οργάνωση, προβληματισμένη για το γεγονός ότι το μπάζωμα γίνεται με τέτοια καθυστέρηση, χωρίς να αιτιολογείται γιατί η απόφαση υλοποιείται εκ των υστέρων, ζήτησε να διακοπεί άμεσα.
Παράλληλα, έγινε και η καταγγελία στην διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η οργάνωση καταγγέλλει ότι ολόκληρη η περιοχή από Δρέπανο προς Ψαθόπυργο έχει αντιμετωπίσει παράνομα μπαζώματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών ποινών σε ιδιώτες, αλλά και σε δημόσιες εποπτικές αρχές, με βάση παλαιότερες καταγγελίες.