Στη χώρα η υποτιθέμενη “σοσιαλιστική” παρέα έχει “τακιμιάσει” με τον ακροδεξιό εθνικισμό

Μόλις χθες ο ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό για τον (πρώην) φίλο του: “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές φιγούρες της Ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής”
Στη χώρα η υποτιθέμενη “σοσιαλιστική” παρέα έχει “τακιμιάσει” με τον ακροδεξιό εθνικισμό.
Και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πρόεδρος ο καθηγητής κος Καρδάσης που εκτός των άλλων του προσόντων, δεν θα έλεγες, ότι δεν διακατέχεται από μουσουλμανικού τύπου προσήλωση στο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν μπορούσε λοιπόν και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να μην δείξει για μια ακόμα φορά το “αριστερό” του πρόσωπο.
Δεν μπορούσε λοιπόν και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να μην δείξει για μια ακόμα φορά το “αριστερό” του πρόσωπο. Μετά την κατάρρευση των περισσότερων προπτυχιακών του, μετά την απομάκρυνση των καθηγητών που είχαν εμπειρία και υπηρετούσαν τόσα χρόνια τον θεσμό, μετά την ρουσφετολογική πρόσληψη στη θέση τους νέων ατόμων με άσχετο γνωστικο αντικείμενο σε σχέση με την θεματική ενότητα, τώρα το ΕΑΠ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και στους φοιτητές του. Η διορισμένη διοικούσα του ΕΑΠ, στην οποία φυσικά δεν υπάρχει εκπροσώπηση φοιτητών, με το υπ’αρθ 380/14-05-18 πρακτικό συνεδρίασής της αποφάσισε ότι :”Δεν κατοχυρώνονται οι κατατεθείσες εργασίες και οι φοιτητές δεν θα έχουν δικαίωμα αναγνώρισης τους σε επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ενώ τους αφαιρείται το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις Τελικές και Επαναληπτικές Εξετάσεις αν δεν έχουν αποπληρώσει την οικονομική τους συμμετοχή” Μέχρι πέρσι έδιναν μέχρι τέλος Ιουλίου 100 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα και το υπόλοιπο ποσό μπορούσαν να το αποπληρώσουν μέχρι 31/12. Τώρα ζητούν τα μισά χρήματα μέχρι 20/8 και τα υπόλοιπα μέχρι 31/12. Στους όρους εγγραφής μάλιστα αναφέρουν ότι “χωρίς την καταβολή δεν θεωρείται εγγραφή αλλά πρόθεση εγγραφής”. Επιπλέον παρατηρήσαμε ότι στις οδηγίες εντύπου δήλωσης νέων θεματικών ενοτήτων αναφέρεται οικονομική συμμετοχή 650 ευρώ, ενώ το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ήταν 500 ευρώ.

Εύγε στην διορισμένη Διοικούσα, ζήτω στο κοινωνικό πρόσωπο της “αριστεράς”. Ο κος Γαβρόγλου τι έχει να απαντήσει? Για πόσο καιρό θα ανέχεται ακόμα τις σπατάλες, τις αυθαιρεσίες και την εξόντωση των φοιτητών στο ΕΑΠ?. Τι λέει που από τον πιο υγιή Οργανισμό τον έχουν καταντήσει σε Οργανισμό με οικονομικό έλλειμμα? Μάλλον με αυτό τον τρόπο ο κ Καρδάσης νομίζει ότι θα γεμίσει το αποθεματικό του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας που ο ίδιος έχει φροντίσει να αδειάσει.

Dr Ανδρέας Μαζαράκης

Καρδιολόγος

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ