ΠΑΤΡΑ: Συνέδριο του ΕΑΠ στη Μονή της Χάλκης τον Απρίλιο του 2020

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συμφώνησε μεγάλη επιστημονική συνάντηση σε έναν τόπο με μεγάλη πολιτισμική και ιστορική σημασία.
Οπως έκανε γνωστό χθες ο καθηγητής Γιάννης Καλαβρουζιώτης το ΕΑΠ μαζί με το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου προχωρούν στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο Νερό: Παραδόσεις και Θρησκείες, και υπό την αιγίδα της IWA, που θα διαξαχθεί τον Απρίλιο του 2020 στην Κωνσταντινούπολή και το μέρος που αναφέρεται στις θρησκείες, θα ολοκληρωθεί στην Ιερά Μονή της Χάλκης, όπου και θα γίνει το κλείσιμο του Συνεδρίου. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί με τη βοήθεια και του Σεβασμιωτάτου Προύσσης και Ηγουμενου της Χάλκης κ. Ελπιδοφόρου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναμενεται να προσδώσουμε μια ξεχωριστή διάσταση στις επιστήμες που έχουν σχέση με το Νερό και τα Απόβλητα».
Με την ευκαιρία, ο πατρινός καθηγητής συνάντησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μαζί με τον Prof. Ohan Yenigun, διευθυντή του ινστιτούτου περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.
Ο Πατριάρχης ανακηρύχθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2013 επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για τη συνεισφορά του στο περιβάλλον.