Πάρκο Θεόδωρου Άννινου

Κύριε Δήμαρχε
Ένας πολύχρονος αγώνας του λαού και της πόλης της Πάτρας δικαιώνεται. Επί των ημερών σας, το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης αποδίδεται εκεί που ανήκει. Στο Λαό της Πάτρας.
Το όραμα για να αποκτήσει η Πάτρα, παραθαλάσσια πόλη, την παραλία της, τέθηκε για πρώτη φορά το 1974 από τον αείμνηστο Δήμαρχο της Πάτρας Θεόδωρο Άννινο.
Διεκδίκηση του Δήμου ήταν η απομάκρυνση του εμπορικού λιμανιού από την πόλη, η δημιουργία νέου στην περιοχή του Άραξου και η απόδοση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο για την αξιοποίησή του προς όφελος του λαού.
Δεν θα αναφερθώ στους αγώνες που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ούτε για το πόλεμο που έγινε με κάθε μέσο, από τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Συμφέροντα που είχαν εκπροσώπηση στις κυβερνήσεις αλλά και σε Δημοτικές αρχές της πόλης. Η διεκδίκηση όμως του αιτήματος έγινε κτήμα όλου του λαού της Πάτρας.
Το έλυσε η σημερινή κυβέρνηση. Το έλυσε επειδή ήταν αίτημα όλου του λαού; Σεβάστηκε τους πολύχρονους αγώνες του; Το έλυσε κάτω από την πίεση τη δική σας και του Δημοτικού συμβουλίου; Έδωσε το θαλάσσιο μέτωπο για να κερδίσει ψήφους ενόψει εκλογών; Ας το κρίνει ο καθένας ανάλογα με την πολιτική του προσέγγιση και ανάλυση.
Ο σκοπός της επιστολής μου δεν είναι αυτός. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ΧΡΕΟΣ της πόλης να ονομάσει το πάρκο της ακτής Δυμαίων, «ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΝΙΝΟΥ». Το φόρο αυτό τιμής στον αείμνηστο αγωνιστή Δήμαρχο, εσείς πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να εκπληρώσετε. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε.
Να είστε σίγουρος ότι αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Πάτρας.
Κώστας Ταβαντζής
Πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας