Καλά στην υγεία του ο πρόσφυγας που πυροβολήθηκε στη Μόρια

Καλά στην υγεία του φαίνεται πως είναι ο 16χρονος Σύριος πρόσφυγας, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό από κυνηγητικό όπλο την ώρα που κρυβόταν σε αγροικία από άλλους μετανάστες στον κέντρο υποδοχής της Μόρια στην Λέσβο.

Ό άτυχος 16χρονος μαζί με άλλους συμπατριώτες του αργά το απόγευμα τσακώθηκε με άλλους μετανάστες μέσα στο κέντρο υποδοχής και έτρεξαν να κρυφτούν μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ιδιοκτησίας ενός 78χρονου άνδρα.

Ο 78χρονος του οποίου το σπίτι του είναι δίπλα στο κέντρο υποδοχής, βλέποντας τους πρόσφυγες να τρέχουν προς την αγροικία του, τους ειδοποίησε να φύγουν, εκείνοι δεν τον άκουσαν και τότε ο ηλικιωμένος πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους.

Από τον πυροβολισμό ένας 16χρονος πρόσφυγας αιτών ασύλου, τραυματίστηκε ελαφρά από τα σκάγια στο κεφάλι και τα πόδια και διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ενώ άμεσα κλήθηκε η αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον 78χρονο.

Ο 78χρονος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στην Αστυνομία ενώ από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε πως θα τον κλέψουν, στην ακρόαση του στον Εισαγγελέα του νησιού, ζήτησε προθεσμία την οποία και έλαβε για να απολογηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον συνήγορο του 78χρονου άντρα, Χαράλαμπο Λαμπριανού, ο εντολέας του στο παρελθόν έχει υποστεί βλάβη στην περιουσία του από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μιας και του έχουν κλέψει ζώα και του έχουν κάνει καταστροφές όπου έχει κάνει και μηνύσεις.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως πρόκειται για άτομο που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές καθώς έχει φυλακιστεί δύο φορές για φόνο.

Την πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια είχε σκοτώσει σε καβγά έναν άντρα στο καφενείο όπου διαπληκτίστηκαν και φυλακίστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στην συνέχεια και ενώ είχε βγει από την φυλακή ,πηγαίνοντας στο σπίτι του και μαθαίνοντας πως η πρώην σύζυγός του είχε ξαναπαντρευτεί, την σκότωσε λερώνοντας τα χέρια του με αίμα για δεύτερη φορά.

Από την φυλακή βγήκε το 2000, όταν ήταν 60 ετών, μέσα στα δεκαοκτώ αυτά χρόνια ο 78χρονος ξαναπαντρεύτηκε κάνοντας τρία παιδιά. όπου το μεγαλύτερο είναι 12 ετών.

Με την πρώτη σύζυγο του έχει άλλα δύο παιδιά όμως δεν έχει καμία επαφή μαζί τους.