ΑΧΑΪΑ: Κατατέθηκε από το ΚΚΕ τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη διαγραφή ή ρύθμιση χρεών στους Δήμους

Κατατέθηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Βουλή, σχετική τροπολογία για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αφορά στη δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων, να προβαίνουν, υπό προϋποθέσεις, στην διαγραφή και ρύθμιση χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών.
Η εν λόγω τροπολογία είναι αυτή που κατατέθηκε πρόσφατα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής), από αντιπροσωπεία Δημάρχων. Θυμίζουμε πως στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Τραχάνης.
Στην κατατεθείσα τροπολογία προβλέπεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, προς τους Δήμους, ολόκληρων ή εν μέρει, για τους άπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους. Με την ίδια τροπολογία μπορεί να τίθενται και τα εισοδηματικά κριτήρια για να γίνει η διαγραφή χρεών.