Σκοτώθηκε ο Ιρλανδός αναβάτης William Dunlop

Σκοτώθηκε ο διάσημος Ιρλανδός μοτοσικλετιστής William Dunlop στον αγώνα Skerries 100 κοντά στο Δουβλίνο.

Ο 32χρονος αναβάτης μετρούσε 108 νίκες στην καριέρα του, ενώ είχε και πέντε βάθρα στο TT Isle of Man. Φέτος δεν πήρε μέρος στον θρυλικό αγώνα γιατί δεν είχε αναρρώσει πλήρως από προηγούμενο τραυματισμό. Συγχρόνως ήθελε να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του που αντιμετώπιζε δύσκολη εγκυμοσύνη.

Η επιστροφή του στη δράση έγινε στο Skerries αλλά έχασε τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 στο τούνελ της μήκους 2.9 μιλίων διαδρομής και λίγο μετά το ατύχημα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο William Dunlop προέρχεται από μία οικογένεια με πολλές επιτυχίες στα δίτροχα αλλά και με βαρύ τίμημα. Ο πατέρας του, Robert Dunlop, έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια του North West 200 ενώ ο θείος του, Joey Dunlop, που κατέχει το ρεκόρ των 26 νικών στο TT Isle of Man σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα στην Εσθονία, οκτώ χρόνια νωρίτερα.

Όσο για τον αδερφό του, Michael, φέτος πανηγύρισε για 18 φορά στο ΤΤ αλλά όντας ο μόνος εκ των αναβατών της οικογένειας που είναι ακόμα εν ζωή, ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχίσει να είναι και εν ενεργεία.

Πηγή: newsauto.gr