Οι θερινές εκπτώσεις και τα λουκέτα στην Πάτρα

«Αν διασχίσει κανείς την οδό Καραϊσκάκη στην Πάτρα, απ’ την μια άκρη ως την άλλη, θα διαπιστώσει ότι για κάθε έξι εν λειτουργία καταστήματα αντιστοιχούν τρία έως τέσσερα άδεια καταστήματα. Επιχειρήσεις, δηλαδή, που έχουν βάλει λουκέτο εξωθώντας στην ανεργία τους άλλοτε ιδιοκτήτες και το πιθανό προσωπικό τους. Την ίδια εικόνα αποτυπώνουν και τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας».
Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με ομάδα εμπόρων απ’ το κέντρο της πόλης.
«Οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν πιθανώς να δώσουν μια πρόσκαιρη ανάσα στους εμπόρους της πόλης αλλά η πραγματικότητα είναι αδιάσειστη», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.
Και πρόσθεσε: «Η κυβερνητική πολιτική και η εμμονή της στο στέγνωμα της αγοράς, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της εχθρικής στάσης προς το επιχειρείν, συντελεί σταδιακά στον αφανισμό της μικρής, οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης. Ακόμα και στους κατ’ εξοχήν εμπορικούς δρόμους της Πάτρας ένα στα τέσσερα εμπορικά ακίνητα μένει έως σήμερα κλειστό. Και μιλούμε για δρόμους όπως η Μαιζώνος και η Κορίνθου».
Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στο κέντρο του Αιγίου, όπως και στην Κάτω Αχαΐα.
«Πολίτες χωρίς εισόδημα, άνεργοι, ανασφαλείς και απελπισμένοι, είναι αδύνατον να στηρίξουν τις τοπικές αγορές. Οι πάντες το κατανοούμε πλην των κυβερνώντων. Που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η καθημερινή βιοπάλη του μικρεμπόρου και η αγωνία του να κρατήσει ανοικτό το μαγαζί του είναι περίπου πολυτέλεια που πρέπει να υπόκειται σε αλόγιστους φόρους», ανέφερε η κ. Τραχήλη.