(ΦΩΤΟ)-ΑΚΡΑΤΑ: Τα εγκαίνια της έκθεσης 62 έργων μεγάλων ελλήνων εικαστικών

Ως ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, υποδέχθηκε τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής και χαρακτικής μεγάλων ελλήνων εικαστικών η τοπική κοινωνία της Ακράτας, το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στην πλατεία της κοινότητας.

Τα 62 συνολικά έργα που ξεκίνησαν να εκτίθενται αποτελούν δωρεά του συλλέκτη και ακρατινού στην καταγωγή Χάρη Γιαννακόπουλου προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας “Ζωή Ψαρρού” στη μνήμη των γονιών του Κωνσταντίνου και Τούλας Γιαννακοπούλου και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται χαρακτηριστικές δημιουργίες Τσαρούχη, Φασιανού, Μυταρά, Τάσσου, Μιγάδη, Βακιρτζή, Σικελιώτη κ.α..

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια δημάρχου κα Βασιλική Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας κ. Γιώργος Γιοβάς, οι πρώην πρόεδροι του ΝΠΔΔ κ.κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Κώστας Κλάγκος, οι πρώην αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Ανδρουτσόπουλος και Πάνος Ασημακόπουλος, η πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας κα Μαρία Καρρά κ.α.. Από την “ψυχή” της Πινακοθήκης κα Ζωή Ψαρρού αναγνώστηκε και επιστολή του απόντος δωρητή, στην οποία ο ίδιος αφού σημειώνει πως στα έργα που εκτίθενται δεν βρίσκεται αξία στο οικονομικό κόστος αλλά στα συναισθήματά του, ευχαριστεί θερμά τόσο τους κ.κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Γιοβά αλλά και την κα Ψαρρού, καθώς και ξεχωριστά τους κ.κ. Πάνο Ασημακόπουλο και Γιάννη Μαλαβέτα για την ενεργό συμμετοχή τους σε όλη τη διαδικασία της δωρεάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 7-10 μ.μ..

 

filodimos.gr

ΦΩΤΟ