Σταϊκούρας: «Πρωθυπουργός υπό προθεσμία ο Τσίπρας»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει την Κυριακή (08/07/2018) ο τομέαρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες να «γαντζωθεί» όσο περισσότερο μπορεί την καρέκλα».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων και την πιθανότητα να την ανακόψει η κυβέρνηση έστω για το 2019, ο τομέαρχης Οικονομικών της Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση «αν θέλει και μπορεί να κάνει πράξη την πρόταση της Ν.Δ. να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».

Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει αφενός ότι «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και αφετέρου ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Ερωτηθείς για το πρόσφατο Eurogroup, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ δηλώνει ότι αναφορικά με το χρέος «κάθε απόφαση που οδηγεί στη βελτίωση της βιωσιμότητάς του, όπως έγινε και με τη μείωση του ύψους και τη βελτίωση του προφίλ του το 2012, αντιμετωπίζεται θετικά». Χαρακτηρίζει ωστόσο την απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών όσο και των κεκτημένων της χώρας τα προηγούμενα χρόνια».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν η συμφωνία έλθει στη Βουλή και απαιτηθούν 180 ψήφοι ή αν έλθει προς επικύρωση σε επόμενη Βουλή και κυβέρνηση είναι η ΝΔ, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ως έχει στη Βουλή, όποιον θεσμικό ρόλο και αν κατέχει και όποια πλειοψηφία και αν αποφασιστεί προ τούτο».

Τέλος ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων κομματικών μηχανισμών, μετά και την πρόσφατη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ παραμένει βαθιά δημοκρατική, πολυσυλλεκτική, συνθετική, γνήσια προοδευτική και αντιλαϊκιστική παράταξη και ως εκ τούτου δεν συμμερίζεται σχετικές ανησυχίες».